ΚΥΠΡΟΣ: Δικαίωση για έξι οικογένειες μετά από 20 χρόνια 'φυλακής'

ΚΥΠΡΟΣ: Δικαίωση για έξι οικογένειες μετά από 20 χρόνια 'φυλακής'

Ένιωθαν φυλακισμένοι για 20 χρόνια. Πλέον θα μπορέσουν να έχουν μια κανονική ζωή. Κι αυτό γιατί κέρδισαν δικαστική μάχη ώστε να τους επιτραπεί η μεταφορά τους και η μόνιμη εγκατάστασή τους από την Κύπρο στην Μεγάλη Βρετανία.

Επιμέλεια: Μαρία Χαραλάμπους

Πρόκειται για έξι οικογένειες προσφύγων, οι οποίες τον Οκτώβριο του 1998 έφθασαν ως επιβαίνοντες σε ένα αλιευτικό σκάφος, στα ανοιχτά νερά του Ακρωτηρίου της επαρχίας Λεμεσού.

Έκτοτε τα μέλη των εν λόγω οικογενειών, αναγνωριζόμενες ως πρόσφυγες, στεγάστηκαν στις ελλιπείς εγκαταστάσεις της βάσης Δεκέλειας στην Κύπρο, ενώ πριν από περίπου τεσσεράμισι χρόνια ξεκίνησαν τον δικαστικό τους αγώνα για να τους επιτραπεί η είσοδος στην Μεγάλη Βρετανία.

Πρόκειται για συνολικά 31 πρόσφυγες από την Αιθιοπία, το Ιράκ, το Σουδάν και τη Συρία ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, οι οποίοι στεγάζονταν σε σπίτια τα οποία έπρεπε να κατεδαφιστούν το 1997, εφόσον βρέθηκαν να περιέχουν δυνητικά επιβλαβή επίπεδα αμιάντου το 2008.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μέλη των οικογενειών, τα οποία μεγάλωσαν στο έδαφος της Κύπρου, αναφέρουν τα όσα εδώ και χρόνια βίωσαν ως πρόσφυγες στο νησί.

Πηγή: aljazeera

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Pegasus-1 στο Οικόπεδο 10 επιβεβαιώνει το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με στελέχη της ExxonMobil.

BEST OF TOTHEMAONLINE