Περισσότεροι από 250 αντάρτες αιχμαλωτίστηκαν μετά τις αεροπορικές επιχειρήσεις βομβαρδισμού στο Τσαντ

Περισσότεροι από 250 αντάρτες αιχμαλωτίστηκαν μετά τις αεροπορικές επιχειρήσεις βομβαρδισμού στο Τσαντ

Ο στρατός του Τσαντ ανακοίνωσε το Σάββατο 9/2  ότι περισσότεροι από 250 αντάρτες αιχμαλωτίστηκαν στον βορρά της χώρας, μετά τις αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του Τσαντ και της Γαλλίας, μέσα στην εβδομάδα. Οι επιχειρήσεις αυτές, είχαν ως αντικειμενικό σκοπό την απώθηση μιας ανταρτικής εισβολής κατά μήκος των συνόρων με την Λιβύη.

 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας είχαν ανακοινώσει την Τετάρτη, ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν περίπου 20 οχήματα μεταφοράς προσωπικού των ανταρτικών δυνάμεων (Union of Forces of Resistance -UFR) που προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Ιντρίς Ντεμπί εισέβαλαν σε βάθος 400 χιλιομέτρων στο έδαφος του Τσαντ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE