Περισσότεροι από 250 αντάρτες αιχμαλωτίστηκαν μετά τις αεροπορικές επιχειρήσεις βομβαρδισμού στο Τσαντ

Περισσότεροι από 250 αντάρτες αιχμαλωτίστηκαν μετά τις αεροπορικές επιχειρήσεις βομβαρδισμού στο Τσαντ

Ο στρατός του Τσαντ ανακοίνωσε το Σάββατο 9/2  ότι περισσότεροι από 250 αντάρτες αιχμαλωτίστηκαν στον βορρά της χώρας, μετά τις αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του Τσαντ και της Γαλλίας, μέσα στην εβδομάδα. Οι επιχειρήσεις αυτές, είχαν ως αντικειμενικό σκοπό την απώθηση μιας ανταρτικής εισβολής κατά μήκος των συνόρων με την Λιβύη.

 

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας είχαν ανακοινώσει την Τετάρτη, ότι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν περίπου 20 οχήματα μεταφοράς προσωπικού των ανταρτικών δυνάμεων (Union of Forces of Resistance -UFR) που προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Ιντρίς Ντεμπί εισέβαλαν σε βάθος 400 χιλιομέτρων στο έδαφος του Τσαντ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.