ΚΥΠΡΟΣ: Ακόμη ένας θάνατος από Γρίπη Α- Δύο νέα σοβαρά περιστατικά

ΚΥΠΡΟΣ: Ακόμη ένας θάνατος από Γρίπη Α- Δύο νέα σοβαρά περιστατικά

Το θάνατο ενός ηλικιωμένου άντρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αλλά και δύο νέα σοβαρά κρούσματα Γρίπης Α’, επιβεβαίωσε την Τετάρτη (13/2)η η Βοηθός Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής και Υπεύθυνη Μονάδας Επιτήρησης Λοιμώξεων του Υπουργείου Υγείας, Μαρία Κολιού.

Όσον αφορά στον θάνατο από Γρίπη Α, πρόκειται για ηλικιωμένο άντρα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ανέφερε η κ. Κολιού το πρωί της Τετάρτης (13/2), στην εκπομπή “Μεσημέρι και κάτι” του Sigma, συμπληρώνοντας ότι ο άντρας είχε βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Υπεύθυνη Μονάδας Επιτήρησης Λοιμώξεων του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν υπάρχει κάποια απόφαση για διαδικασία διερεύνησης των συνθηκών θανάτου του ηλικιωμένου.

Επίσης, η κ. Κολιού ανέφερε ότι είχαμε τα δύο πρώτα σοβαρά περιστατικά Γρίπης Α, για αυτή την εβδομάδα, ενώ εξήγησε ότι σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε προ δύο εβδομάδων, η κατάσταση παρουσιάζει ύφεση.

Πάντως, η η Βοηθός Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής και Υπεύθυνη Μονάδας Επιτήρησης Λοιμώξεων του Υπουργείου Υγείας, καθησύχασε το κοινό ως προς την επάρκεια αντιικών φαρμάκων, στα δημόσια νοσηλευτήρια, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η παραλαβή νέας παρτίδας εμβολίων.

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θλίψη για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τι σηματοδοτεί η περίοδος «κενής έδρας» στο Βατικανό

Θλίψη για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τι σηματοδοτεί η περίοδος «κενής έδρας» στο Βατικανό

Σε ηλικία 88 ετών, ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε σήμερα από τη ζωή, λίγες ώρες αφότου απευθύνθηκε για τελευταία φορά στους χιλιάδες πιστούς Καθολικούς, που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ανήμερα το Πάσχα.

BEST OF TOTHEMAONLINE