Στοιχεία για τις εξώδικες διευθετήσεις έχει ζητήσει από Τρ. Κύπρου ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός

Στοιχεία για τις εξώδικες διευθετήσεις έχει ζητήσει από Τρ. Κύπρου ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός

Στοιχεία για τις εξώδικες διευθετήσεις έχει ζητήσει ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός (SSM) από την Τράπεζα Κύπρου, όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας Στέλιος Γιωργάκης.

 

Ο κ. Γιωργάκης απαντούσε σε ερωτήσεις Βουλευτών στο πλαίσιο συζήτησης στην Επιτροπή αναφορικά με τις καταγγελίες για χαριστικές εξωδικαστικές διευθετήσεις υποθέσεων αξιογράφων σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Πριν να υπάρξει αυτή δημοσιότητα, είπε, ο SSM είχε ζητήσει από την τράπεζα να ξαναδεί τον κίνδυνο που έχει από όλες τις νομικές υποθέσεις που έχει σε εκκρεμότητα. Τώρα, πρόσθεσε, συμπληρωματικά ξέρω ότι εξετάζουν αυτές τις περιπτώσεις. Σε ερώτηση αν μπορεί να πει τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου, είπε ότι είναι σε εξέλιξη. Μπορώ να απαντήσω ότι ζητήθηκαν τα στοιχεία για τις εξώδικες διευθετήσεις, είπε, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση παρέπεμψε στον ίδιο τον SSM για απαντήσεις.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Τράπεζας Κύπρου Μιχάλης Περσιάνης ανέφερε ότι «ειδικοί χειρισμοί δεν υπάρχουν».

Σε ερώτηση για τον έλεγχο από τον SSM είπε ότι δεν γνωρίζει για τις εξώδικες διευθετήσεις, αλλά έλεγχος γίνεται σε συνεχή βάση σε ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων και έδωσε το παράδειγμα ενός καταστήματος της Τράπεζας που είχε χαμηλό ενοίκιο. «Αποτελεί και ένα εχέγγυο για την κοινωνία και την νομοθετική εξουσία ότι γίνεται ένας έλεγχος πολύ αυστηρός και πολύ στενός σε συνεχή βάση», είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE