Η Κύπρος τρίτη με 6,8 γάμους ανά 1000 κατοίκους στην ΕΕ

Η Κύπρος τρίτη με 6,8 γάμους ανά 1000 κατοίκους στην ΕΕ

Το 2017, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με τον μεγαλύτερο αριθμό γάμων σε σχέση με τον πληθυσμό ήταν η Λιθουανία (7,5 γάμοι ανά 1000 κάτοικοι) και η Ρουμανία (7,3). Ακολούθησαν η Κύπρος και η Λετονία (και οι δύο 6,8) και η Μάλτα (6,3), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.


Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά γάμου ήταν περίπου 3 γάμοι ανά 1.000 κατοίκους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη Σλοβενία (3,1), στην Ιταλία και στο Λουξεμβούργο (και 3,2) και στην Πορτογαλία (3.3).

Για την Κύπρο για το 2015 η Eurostat καταγράφει 7,2 γάμους ανά 1000 κατοίκους, το 2016  ήταν 7,5 και το 2017 καταγράφει 6,8. Στην Ελλάδα οι γάμοι ήταν 5 ανά 1000 κατοίκους το 2015, 4,5 το 2016 και 4,7 το 2017.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE