Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας
Σε τροχιά ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Κύπρου και Γαλλίας βρίσκεται η Λευκωσία, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.
Ο Μπιλ Γκέιτς εξομολογήθηκε πως δεν αξίζει τα λεφτά που έχει βγάλει, ενώ τόνισε την ανάγκη αύξησης της φορολογίας των πλουσίων.
Mια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο επικεφαλής της Microsoft στην εφημερίδα Daily Mail.
Σε αυτή τάχθηκε υπέρ της αύξησης της φορολογίας, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος πλήρωσε 10 δισ. δολάρια σε φόρους «αλλά θα έπρεπε να είχα πληρώσει περισσότερα».
«Ακολουθώ τις διατάξεις που ισχύουν αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο προχωρημένες» υποστήριξε ο Mr Microsoft.
«Θα έπρεπε να έχουμε πιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα, αλλά αν κατάσχεις τις περιουσίες όλων, τότε θα έχεις προβλήματα με την καινοτομία και δεν θέλεις να έχεις ανθρώπους να πληρώνουν τόσα πολλά για φόρους γιατί κι εσύ θα πρέπει να περνάς αρκετό χρόνο προσπαθώντας να τους αποφύγεις. Η κυβέρνηση ξοδεύει περισσότερα από όσα συλλέγει, οπότε κάποιοι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν αυτή τη διαφορά. Ιδίως αν θέλουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα – να έχουμε μια κυβέρνηση που κάνει καλύτερη δουλειά στην εκπαίδευσή ή την υγεία» πρόσθεσε ο κ. Γκέιτς.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις