ΕΛΛΑΔΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία για τις Συνταγματικές αλλαγές

ΕΛΛΑΔΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία για τις Συνταγματικές αλλαγές

Υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε σήμερα (14/2) στη Βουλή των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, αποσυνδέεται η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής, όχι όμως και η διάταξη που προέβλεπε την άμεση εκλογή του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα σε περίπτωση που αποδειχθούν άκαρπες οι ψηφοφορίες στη Βουλή.

Παράλληλα, αναθεωρείται το άρθρο 3 και κατοχυρώνεται η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. Επιπλέον, υπερψηφίστηκε η πρόταση για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας, για τον περιορισμό των προνομιακών ρυθμίσεων περί ευθύνης Yπουργών.

Με απόλυτη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν, επίσης, μεταξύ άλλων, η κατοχύρωση κοινωνικών δικαιωμάτων και κοινωνικών αγαθών, η κατοχύρωση εργασιακών και συλλογικών ελευθεριών , υποχρεωτική βουλευτική ιδιότητα του Πρωθυπουργού, η καθιέρωση εποικοδομητικής ψήφου δυσπιστίας.

Από τις συμπληρωματικές προτάσεις υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις για την κατοχύρωση της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μετά από ένα μήνα, οπότε θα διεξαχθεί η δεύτερη ψηφοφορία στην Ολομέλεια, επί των διατάξεων που συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών σ` αυτή την πρώτη ψηφοφορία.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE