Για δεύτερη φορά βεβήλωσαν τον τάφο του Καρλ Μαρξ στο Λονδίνο

Για δεύτερη φορά βεβήλωσαν τον τάφο του Καρλ Μαρξ στο Λονδίνο

Άγνωστοι βάνδαλοι βεβήλωσαν για δεύτερη φορά τον τάφο του Καρλ Μαρξ στο κοιμητήριο του Χαίγκειτ στο Λονδίνο.

Οι άγνωστοι έγραψαν με κόκκινη μπογιά τις λέξεις «δόγμα του μίσους» και «αρχιτέκτονας της γενοκτονίας».

Η νέα επίθεση στο μνημείο έγινε λιγότερο από δύο εβδομάδες από την πρώτη βεβήλωση, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να καταστρέψουν με σφυρί την μαρμάρινη επιγραφή που φέρει το όνομα του Μαρξ.

Επισκέπτες του κοιμητηρίου δήλωσαν στην εφημερίδα Guardian σοκαρισμένοι από την βεβήλωση του μνημείου.

Ο Μάξουελ Μπλόουφιλντ , ο οποίος εργάζεται για το Βρετανικό Μουσείο, δήλωσε ότι ο δράστης «είναι προφανώς κάποιος που στέκεται πολύ επικριτικά κατά του Μαρξ και στην ιστορία του. Απλώς εκπλήσσομαι που κάποιος το 2019 αισθάνεται ότι χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο», είπε.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις για την πρώτη βεβήλωση του τάφου του Μαρξ στις 4 Φεβρουαρίου.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σαρωτική νίκη ΔΗΣΥ- Αύξηση ποσοστών σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ, εκτός Βουλής ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ & Οικολόγοι- Εξακομματική Βουλή έβγαλαν οι Εκλογές

LIVE: Σαρωτική νίκη ΔΗΣΥ- Αύξηση ποσοστών σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ, εκτός Βουλής ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ & Οικολόγοι- Εξακομματική Βουλή έβγαλαν οι Εκλογές

Η κάλπη μίλησε, η αποχή υποχώρησε στο 66,4% και το πολιτικό θρίλερ μόλις άρχισε. Με 378.150 πολίτες να δίνουν δυναμικό «παρών», ο ΔΗΣΥ κόβει πρώτος το νήμα και το ΑΚΕΛ ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ η μάχη για τις 56 έδρες της νέας Βουλής ανάμεσα σε 752 υποψηφίους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE