Είχε μόλις απολυθεί ο ένοπλος που σκότωσε 5 ανθρώπους σε εργοστάσιο στο Ιλινόι

Είχε μόλις απολυθεί ο ένοπλος που σκότωσε 5 ανθρώπους σε εργοστάσιο στο Ιλινόι

Ο ένοπλος που σκότωσε πέντε συναδέλφους του σε ένα εργοστάσιο στο Ιλινόι την Παρασκευή 15/02 είχε μόλις απολυθεί κι ο διευθυντής της μονάδας με έναν υπάλληλο του τμήματος προσωπικού βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων του, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.

Ο 45χρονος Γκάρι Μάρτιν είχε μαζί του ένα περίστροφο, προτού δώσει το παρόν σε μια συνάντηση όπου του ανακοινώθηκε η απόλυσή του, είπε η αστυνομική διευθύντρια της Ορόρα Κρίστεν Ζίμαν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, που σκοτώθηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας Henry Pratt, βρίσκονταν στο δωμάτιο, όπου ανακοινώθηκε η απόλυση του Μάρτιν, σύμφωνα με την αξιωματικό. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα πυρά, προτού ο δράστης πέσει νεκρός σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αρχές.

Ο Μάρτιν είχε αγοράσει το όπλο, ένα περίστροφο Smith & Wesson με λέιζερ, το 2014, προτού οι αρχές συνειδητοποιήσουν ότι είχε καταδικαστεί για κακούργημα το 1994, επισήμανε η Ζίμαν.

"Το γεγονός είναι ότι ένας δυσαρεστημένος άνθρωπος εισέβαλε, έχοντας πρόσβαση σε ένα όπλο, που δεν θα έπρεπε να έχει" ανέφερε η αξιωματικός. Σύμφωνα με την ίδια, οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν γιατί ο Μαρτίν δεν υποχρεώθηκε να παραδώσει το όπλο του πριν από τους πυροβολισμούς. Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από το μακελειό με τους 17 νεκρούς στο Λύκειο του Πάρκλαντ, στη Φλόριντα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.