ΚΥΠΡΟΣ: «Μουντός» ο καιρός – Καταιγίδες και χιόνια στο «μενού»

ΚΥΠΡΟΣ: «Μουντός» ο καιρός – Καταιγίδες και χιόνια στο «μενού»

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Την Κυριακή 17/02 ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο µεµονωµένης βροχής αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήµατα θα χιονίζει.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και δεν αποκλείεται να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές.

Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 4 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 0 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Τη ∆ευτέρα 18/02 ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και το απόγευµα πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τρίτη 19/02 και την Τετάρτη 18/02 ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο τη ∆ευτέρα, άνοδο την Τρίτη και θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη, τα οποία είναι πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 53 εκατοστά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν, προληπτικά, σχολεία στη Λεμεσό

LIVE: Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο - Έκλεισαν, προληπτικά, σχολεία στη Λεμεσό

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE