BREXIT: «Οι κυπριακές επιχειρήσεις να προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο»

BREXIT: «Οι κυπριακές επιχειρήσεις να προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο»

Οι κυπριακές επιχειρήσεις θα πρέπει να προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο σε σχέση με το Brexit, αυτό δηλαδή της άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου σε 40 μέρες από σήμερα, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί τελικά μια συμφωνία.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, ο κ. Αγκαστινιώτης σημειώνει ότι για την Κύπρο μια συμφωνία για ομαλή έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ είναι ακόμα πιο σημαντική λόγω των στενών σχέσεων της Κύπρου με το ΗΒ σε όλους σχεδόν τους τομείς και φυσικά στον επιχειρηματικό και οικονομικό τομέα και «θέλουμε να ευελπιστούμε πως τελικά θα επιτευχθεί».

«Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, αυτό δηλαδή της άτακτης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου σε 40 μέρες από σήμερα», αναφέρει ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ.
 
Σύμφωνα με τον κ. Αγκαστινιώτη, το ΚΕΒΕ και ο Κύπρο-Βρετανικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος που λειτουργεί κάτω από την αιγίδα του στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών τους να προστατεύουν και διασφαλίζουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των επιχειρήσεων μελών τους παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή, δηλαδή από την ημέρα του αρνητικού δημοψηφίσματος στο ΗΒ, στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit και βρίσκονται σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα με την ομάδα του Υπουργείου που ασχολείται με το Brexit.  

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.

BEST OF TOTHEMAONLINE