ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αφυπηρέτησε στην Ισπανία η διευθύντρια του migration –Είχε απελάσει Έλληνα υπήκοο παντρεμένο με Κύπρια

ΚΥΠΡΟΣ: Αφυπηρέτησε στην Ισπανία η διευθύντρια του migration –Είχε απελάσει Έλληνα υπήκοο παντρεμένο με Κύπρια

Αφυπηρέτησε στην Ισπανία μετά από πέντε χρόνια μακριά από την υπηρεσία στην οποία ήταν επικεφαλής.

Ο λόγος για την κα Άννυ Σιακαλλή, σύμφωνα με ενδιαφέρον δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου».

Η κα Σιακαλλή, όπως σημειώνει ο συνάδελφος Μιχάλης Χατζηστυλιανού, ήταν διευθύντρια του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, όμως είχε απομακρυνθεί από εκεί τον Ιούλιο του 2014 και έκτοτε το τμήμα διοικείτο από αναπληρωτή διευθυντή.

Για την… απαλλαγή της από τα καθήκοντά της στο migration είχε λάβει τη σχετική απόφαση ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, «σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του εκρηκτικού κλίματος που δημιουργήθηκε εξαιτίας πράξεων και ενεργειών της», που είχν ως αποτέλεσμα αντιδράσεις από πλευράς Επιτρόπου Διοκήσεως και οργανώσεων που προασπίζουν δικαιώματα μεταναστών.

Η κα Σιακαλλή, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του «Φιλελευθέρου» είχε συγκρουστεί αρκετές φορές με τον υπουργό Εσωτερικών επί διακυβέρνησης Χριστόφια, Νεοκλή Συλικιώτη, με τον οποίο διαφωνούσε σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Αυτό που είχε φτάσει στο απροχώρητο την ένταση ήταν η απόφασή της να απελαθεί Έλληνας υπήκοος, ως ενεστώσα απειλή για την Δημοκρατία. Το εν λόγω πρόσωπο διέμενε στην Κύπρο για μια 20ετία και ήταν παντρεμένος με Κύπρια, ενώ είχε αποκτήσει οικογένεια στο νησί μας. Είχε καταδικαστεί για καλλιέργεια 10 φυτών κάνναβης και η κα Σιακαλλή του απαγόρευσε την είσοδο στην Κύπρο για 10 χρόνια.

Με απόφαση του κ. Χάσικου, η Σιακαλλή είχε αποσπαστεί (07/07/2014) στη διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών για δυο χρόνια, ενώ στις 20/02/2015 αποσπάσθησε στο υπουργείο Εξωτερικών για εκτέλεση ειδικών καθηκόντων στην πρεσβεία της Κύπρου στη Μαδρίτη μέχρι τις 19/02/2018. Εν συνεχεία, το υπουργικό είχε ανανεώσει την απόσπασή της για ακόμη έναν χρόνο, μέχρι την αφυπηρέτησή της.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top