Εκατοντάδες διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Εκατοντάδες διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθούν για την κήρυξη «κατάστασης εθνικής ανάγκης» εκ μέρους του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο να παρακάμψει το Κογκρέσο και να χρηματοδοτήσει την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον Λευκό Οίκο κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Ο Τραμπ εξευτελίζει το Σύνταγμα» και «Δεν θέλουμε άλλον βασιλιά». Ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος «παραβιάζει τους κανόνες για να πετύχει τους στόχους του», σχολίασε ο 65χρονος Σαμ Κρουκ, ακτιβιστής οικολόγος που κρατούσε ένα πλακάτ στο οποίο έγραφε ότι ο Τραμπ είναι «μαθητευόμενος δικτάτορας».

Επειδή το Κογκρέσο αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει το τείχος, ο πρόεδρος "επινόησε μια κρίση", είπε η 55χρονη δικηγόρος κλισον Φαλτζ.

«Συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί, δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία», τόνισε.

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση. Καθώς όμως το Κογκρέσο δεν αποδέσμευσε τους πόρους που απαιτούσε για το έργο αυτό, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορέσει να πάρει χρήματα κυρίως από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου.

Οι Δημοκρατικοί και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι τον κατηγόρησαν για κατάχρηση εξουσίας. Πολλές Πολιτείες, μεταξύ των οποίων εκείνες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνιας, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να μπλοκάρουν τα σχέδια του Προέδρου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χάος στην Κύπρο: Από απόπειρες φόνου σε συμπλοκές μέχρι φόνους – Τι μπορεί να οδηγήσει στα αιματηρά περιστατικά

Χάος στην Κύπρο: Από απόπειρες φόνου σε συμπλοκές μέχρι φόνους – Τι μπορεί να οδηγήσει στα αιματηρά περιστατικά

Ανασφάλεια, αναβρασμός αλλά και ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους πολίτες λόγω των απανωτών περιστατικών που λαμβάνουν χώρα μεταξύ των οποίων, απόπειρες φόνου, δολοφονίες αλλά και άγριες συμπλοκές σε πολυσύχναστους δρόμους μεταξύ αλλοδαπών, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλοντας να στείλει τα δικά του μηνύματα προς τον λαό προέβη σε απρόσμενη επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, την περασμένη Παρασκευή.

BEST OF TOTHEMAONLINE