Ο Πρόεδρος, με την επιστολή του προς τον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητά να προχωρήσει η κατοχύρωση του προϊόντος ως Προστατευόμενη Ονομασίας Προέλευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου».
Η πρώτη αίτηση για κατοχύρωση είχε κατατεθεί στις 9 Ιουλίου 2014, ωστόσο έχει μπλοκάρει στις Βρυξέλλες λόγω της διασύνδεσης της υπόθεσης με τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής για σκοπούς ελέγχους της εμπορίας προϊόντων που παράγονται στα κατεχόμενα, αλλά και λόγω Κυπριακού.
Σημειώνεται ότι η Κομισιόν δημοσίευσε την αίτηση καταχώρισης της ονομασίας στις 28 Ιουλίου 2015 και από τότε το θέμα παραμένει στάσιμο.
Λίγες ημέρες προηγουμένως, και συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου 2015, εκδόθηκε κοινή συναντίληψη από το Γραφείο του Προέδρου της Κομισιόν ως αποτέλεσμα συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.