ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Κύπρου: Προτίμησε κεφάλαια αντί ρίσκο

Τράπεζα Κύπρου: Προτίμησε κεφάλαια αντί ρίσκο

Τον θετικό αντίκτυπο στα κεφάλαιά της αντί την απόκτηση ενός νέου δανείου και κατ` επέκταση ρίσκου, προτίμησε η Τράπεζα Κύπρου, η οποία κατόπιν και των συζητήσεων με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ), μείωσε σημαντικά τη συμμετοχή της στη χρηματοδότηση του Helix που αφορά στην τιτλοποίηση πακέτου δανείων €2,8 δισεκατομμυρίων εκ των οποίων τα €2,7 δισ. σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ).

 

 
«Έχει σημειωθεί καλή πρόοδος για την ολοκλήρωση του Project Helix, το οποίο αφορά την πώληση €2.7 δισ. ΜΕΔ. Η ολοκλήρωσή του αναμένεται τέλος του α’ τριμήνου 2019/ αρχές β’ τριμήνου  2019», αναφέρει η Τράπεζα σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ.
 
Σημειώνεται ότι «η  συμμετοχή της Bank of Cyprus Public  Company  Limited στο ομολογιακό δάνειο (senior debt) σε σχέση με αυτή τη συναλλαγή έχει μειωθεί στα €50 εκατ. από το αρχικό ποσό ύψους €450 εκατ., μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο από την εναπομείνασα έκθεση της Τράπεζας σε αυτή τη συναλλαγή».
 
O ΕΕΜ, όπως έχει αναφερθεί και σε συνεντεύξεις μελών του εποπτικού συμβουλίου, προβάλλει την άποψη ότι η μεταφορά του κινδύνου είναι μικρότερη όταν μια τράπεζα συμμετέχει η ίδια στην χρηματοδότηση μιας συναλλαγής πώλησης ΜΕΔ, και συνεπώς ο θετικός αντίκτυπος στα κεφάλαια ενδεχομένως να ήταν μικρότερος αν η τράπεζα συμμετείχε στη χρηματοδότηση σε τέτοιο ψηλό ποσοστό.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο με σκυβαλοφόρο: Άνοιξε η μία λωρίδα - Προσπάθειες και για τη δεύτερη

• Κατασχέθηκαν δέκα υπολογιστές σε έρευνα της Αστυνομίας - Δημιουργήθηκε υποψία για υπηρεσίες ηλεκτρονικού τζόγου

• Ναρκωτικά και ζυγαριά ακριβείας εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα - Χειροπέδες σε 23χρονο

• ΥΠΑΝ: Με νέες δράσεις και καινοτομίες αρχίζει η σχολική χρονιά - «Επενδύουμε στα ολοήμερα σχολεία»

• Ανδρέας Γεωργίου - Σιμώνη: Το πιο ονειρικό γαμήλιο πάρτυ - Ο ερωτικός πρώτος χορός και η έκπληξη με τον Κωνσταντίνο Αργυρό - Βίντεο

• Κάμερες σε σχολεία: Όλα έτοιμα για να πατήσουν record - Πώς θα ξεκινήσει η λειτουργία τους



Το «comeback» των κομμάτων – Εκκρεμότητες με το βλέμμα στις Βουλευτικές του 2026

Το «comeback» των κομμάτων – Εκκρεμότητες με το βλέμμα στις Βουλευτικές του 2026

Μετά τις παρατεταμένες διακοπές του καλοκαιριού, τα κόμματα ανοίγουν ξανά τις πόρτες των γραφείων τους και οι κομματάρχες επιστρέφουν έχοντας στοιβαγμένες αρκετές εκκρεμότητες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top