Ευχαριστίες γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες προς τον Υπουργό Παιδείας

Ευχαριστίες γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες προς τον Υπουργό Παιδείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Π.Ο.ΣΥ.ΓΟ.Π.Ε.Α.) και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες εκφράζουν τις ευχαριστίες τους  προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, για την πρωτοβουλία του για σύγκληση διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, υπό την προεδρία του, για συζήτηση των διαχρονικών προβλημάτων που απασχολούν τους γονείς, σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών τους.


Σημερινή τους ανακοίνωση αναφέρει ότι "εκφράζουμε, επίσης, την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την εποικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύσταση Επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, απ’ όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, καθώς και εκπροσώπους των γονέων".

Αναφέρουν ότι αναμένουν  την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής και ευελπιστούν ότι με τη στενή και παραγωγική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων θα επιτευχθεί η περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στη βάση των πραγματικών αναγκών των παιδιών, ακολουθώντας ταυτόχρονα τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (2011) και τις εισηγήσεις των Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κληθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την εξέταση του θέματος.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σαρωτική νίκη ΔΗΣΥ- Αύξηση ποσοστών σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ, εκτός Βουλής ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ & Οικολόγοι- Εξακομματική Βουλή έβγαλαν οι Εκλογές

LIVE: Σαρωτική νίκη ΔΗΣΥ- Αύξηση ποσοστών σε ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ, εκτός Βουλής ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ & Οικολόγοι- Εξακομματική Βουλή έβγαλαν οι Εκλογές

Η κάλπη μίλησε, η αποχή υποχώρησε στο 66,4% και το πολιτικό θρίλερ μόλις άρχισε. Με 378.150 πολίτες να δίνουν δυναμικό «παρών», ο ΔΗΣΥ κόβει πρώτος το νήμα και το ΑΚΕΛ ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ενώ η μάχη για τις 56 έδρες της νέας Βουλής ανάμεσα σε 752 υποψηφίους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE