ΚΥΠΡΟΣ: Δηλώνουν μονογονιοί, ενώ δεν είναι, παίρνοντας το επίδομα τέκνου – Ανεπαρκής ο έλεγχος

ΚΥΠΡΟΣ: Δηλώνουν μονογονιοί, ενώ δεν είναι, παίρνοντας το επίδομα τέκνου – Ανεπαρκής ο έλεγχος

Ανεπαρκής ο έλεγχος σε οικογένειες οι οποίες δηλώνουν ψευδώς ότι είναι μονογονεϊκές, ώστε να λαμβάνουν το επίδομα τέκνου διαπιστώνει ο Γενικός Ελεγκτής στην Έκθεση της Υπηρεσίας του κατά τον Έλεγχο του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Η έκθεση της Ελεγκτικής κάνει λόγο για αριθμό καταγγελιών που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία τους σχετικά με ψευδείς ένορκες δηλώσεις για εξασφάλιση επιδόματος τέκνου σε μονογονεϊκές οικογένειες.    

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση μετά από απαντητική επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, η διαδικασία που ακολουθείται από το αρμόδιο Τμήμα για σκοπούς εξακρίβωσης κατά πόσο τα άτομα που αιτούνται επίδομα τέκνου, ως μονογονεϊκή οικογένεια, διαβιούν μόνοι τους χωρίς σύζυγο ή συμβίο έχει αλλάξει μετά τον τερματισμό της τακτικής που ακολουθείτο για διεξαγωγή της απαραίτητης έρευνας από την Αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για 30 ημέρες υπό όρους συμφώνησαν οι ΗΠΑ με το Κίεβο - Αναμένεται η ρωσική απάντηση

Κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για 30 ημέρες υπό όρους συμφώνησαν οι ΗΠΑ με το Κίεβο - Αναμένεται η ρωσική απάντηση

Οι ΗΠΑ τερματίζουν την διακοπή στην ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία και θα επαναλάβουν τη βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, έγινε γνωστό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη συνάντηση με την ουκρανική αντιπροσωπεία στη Σαουδική Αραβία.

BEST OF TOTHEMAONLINE