ΔΙΕΘΝΗ

Συναντήσεις Μπαρνιέ με Κοξ, Μπάρκλεϊ και Κόρμπιν στις Βρυξέλλες

Συναντήσεις Μπαρνιέ με Κοξ, Μπάρκλεϊ και Κόρμπιν στις Βρυξέλλες

Σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Εισαγγελέα Τζέφρυ Κοξ, τον διαπραγματευτή του ΗΒ Στέβεν Μπάρκλεϊ και τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν (μετά από αίτημα του ιδίου) θα έχει την Πέμπτη 21/02 ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Mισέλ Μπαρνιέ.

H πρώτη, με τον Τζ.Κόρμπιν έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 και η επόμενη με τους Μπάρκλεϊ και Κοξ, στις 14:00 και έρχονται σε συνέχεια των συζητήσεων Μέι - Γιούνκερ χθες, προς αναζήτηση λύσεως σε σχέση με τις διασφαλίσεις της χρήσης του περίφημου backstop. Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε από την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μ.Σχοινάς.

Η Κομισιόν κλήθηκε να τοποθετηθεί και επί της κρίσεως του Ανώτατου Βρετανικού Δικαστηρίου σε σχέση με την υποχρέωση καταβολής ενοικίων από την ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) στο Λονδίνο, μετά το Brexit. Η Κομισιόν δεν σχολιάζει την κρίση του Δικαστηρίου και παραπέμπει στον ίδιο τον ΕΜΑ, που θα χειριστεί νομικά την υπόθεση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top