Τρία πολιτικά σχέδια για προώθηση της ποιοτικής δημοσιογραφίας θα χρηματοδοτήσει η Κομισιόν

Τρία πολιτικά σχέδια για προώθηση της ποιοτικής δημοσιογραφίας θα χρηματοδοτήσει η Κομισιόν

Την κατανομή ποσού από τον προϋπολογισμό που έχει διατεθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη χρηματοδότηση τριών πιλοτικών σχεδίων για την προώθηση της ποιοτικής δημοσιογραφίας και της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης και των οργάνων αυτορρύθμισης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ανακοίνωσε την Πέμπτη 21/2 η Κομισιόν.


Η χρηματοδότηση θα διατεθεί μέσω τριών προσκλήσεων υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΕΕ για την προώθηση και την τόνωση της ελευθερίας και του πλουραλισμού των μέσων ενημέρωσης στην Ευρώπη.

Η πρώτη πρόσκληση ύψους 1,2 εκατ. Ευρώ θα διευκολύνει τη διασυνοριακή κινητικότητα και την τοποθέτηση νέων επαγγελματιών που εργάζονται στον τομέα των ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης.

Το δεύτερο κονδύλι επενδύει € 500.000 για την προώθηση πρακτικών στα κύρια ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης για επαγγελματίες που εργάζονται σε μειονοτικές γλώσσες. Η τελευταία πρόσκληση παρέχει € 500.000 για την καλύτερη κατανόηση και προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των οργάνων αυτορρύθμισης των μέσων ενημέρωσης, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της συμμόρφωσης με τα επαγγελματικά πρότυπα ηθικής και για την υποστήριξη της προσαρμογής τους στον παγκόσμιο ιστό.

Οι προσκλήσεις θα διεξαχθούν από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 17 Απριλίου 2019. Τα τρία επιλεγμένα έργα θα διαρκέσουν δώδεκα μήνες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE