ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Απέρριψαν επίδομα 73χρονου μετά τον θάνατό του - «Τις τελευταίες μέρες έλιωνε»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Απέρριψαν επίδομα 73χρονου μετά τον θάνατό του - «Τις τελευταίες μέρες έλιωνε»

Μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η περίπτωση του 73χρονου Χαράλαμπου, που ενώ ήταν κλινήρης, το κράτος του αρνείτο το επίδομα αναπηρίας, ενώ έπασχε από μυασθένεια Gravis, της οποίας αφιερωμένη είναι η τρέχουσα εβδομάδα.

Του Μιχάλη Μενελάου

Μόλις λίγες μέρες μετά τον θάνατό του, του απέστειλαν επιστολή για να του αναφέρουν πως δεν του εγκρίθηκε το επίδομα αναπηρίας του, ενώ η κατάστασή του είχε ήδη επιδεινωθεί με το προαναφερθέν, τραγικό αποτέλεσμα.

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με τη σύζυγο του 73χρονου άνδρα, την κυρία Αθηνούλα, η οποία μας εξιστόρησε τα όσα έζησε.

Όπως η ίδια μας ανέφερε, όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν ο 73χρονος σύζυγός της, διαγνώστηκε με μυασθένεια Gravis και πάρκινσον.   

Σύμφωνα με την σύζυγο του 73χρονου, «ο Χαράλαμπος έβλεπε ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Μου φώναξε να πάω κοντά του και μου είπε πως τα έβλεπε όλα διπλά. Πήρα τα γυαλιά του να του τα καθαρίσω, αλλά εξακολουθούσε να αναφέρει πως τα έβλεπε διπλά».

Τότε η κυρία Αθηνούλα παρατήρησε πως το ένα μάτι του άνδρα της στράβωσε και μετέφερε τον άνδρα της στο νοσοκομείο.

Κατόπιν νοσηλείας μιας εβδομάδας, ο 73χρονος άνδρας πήρε εξιτήριο και τον παρέπεμψαν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας.

Ινστιτούτο, όπου πήγαν δείγμα υγρού από τα μάτια του και το απέστειλαν στην Αγγλία, για να διαπιστωθεί πως έπασχε από μυασθένεια Gravis.

Ο 73χρονος έπινε κανονικά τα φάρμακά του, μας ανέφερε η κυρία Αθηνούλα, όμως η κατάστασή του όλο και χειροτέρευε με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να περπατήσει και κινείτο με τροχοκάθισμα.

Με την κατάσταση του άνδρα της να επιδεινώνεται και τα οικονομικά του νοικοκυριού της να πηγαίνουν «πίσω – πίσω» η κυρία Αθηνούλα μετέφερε τον σύζυγό της στο Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, στα Λατσιά κρατώντας βεβαιώσεις από ιατρό για τις ασθένειές του, ούτως ώστε να κάνει αίτηση για επίδομα αναπηρίας. Ένα επίδομα που θα ήταν «οικονομική ανάσα» για το νοικοκυριό τους.

Όπως περιγράφει η κυρία Αθηνούλα, «δυο γιατροί είπαν του Χαράλαμπου να σηκωθεί. Εκείνος τους ανέφερε πως δεν μπορεί να σηκωθεί, πόσο μάλλον να κάνει βήματα. Τον έπιασαν από τα χέρια τον σήκωσαν, έκανε ένα βήμα και έκατσε».

Στη συνέχεια, «λάβαμε μια επιστολή πως δεν εγκρίνουν τον Χαράλαμπο για βοήθεια» ανέφερε η κυρία Αθηνούλα, ενώ η κατάσταση του 73χρονου συζύγου της όλο και χειροτέρευε με αποτέλεσμα να μένει όλη τη μέρα στο κρεβάτι.

Σε μια δεύτερη προσπάθεια για αίτηση επιδόματος αναπηρίας, ο 73χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο πάνω σε φορείο για εξέτασή του από την αρμόδια επιτροπή.

«Με ερώτησαν μερικά πράγματα και φύγαμε», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αθηνούλα.

«Τον τάιζα και τον πότιζα συνέχεια. Δεν έφευγα από το σπίτι και από το πλάι του. Λόγω της ασθένειάς του είχε πολλά ούρα και θέλαμε 400 ευρώ μόνο πανιά», είπε η κυρία Αθηνούλα.

«Τις τελευταίες μέρες της ζωής του έλιωνε» ανέφερε η σύζυγός του, λόγω της ακινησίας του 73χρονου στο κρεβάτι του.

«Τον πήγαμε στο Γηροκομείο στο Τσέρι. Οκτώ μέρες στο γηροκομείο και μας ειδοποίησαν πως δεν ήταν καλά ο Χαράλαμπος. Τον πήγαμε στο Νοσοκομείο και την επόμενη μέρα απεβίωσε».

Μερικές μέρες, αφότου έφυγε ο Χαράλαμπος, η σύζυγός του έλαβε εκ νέου επιστολή από τις υπηρεσίες του κράτους πως η αίτησή τους για επίδομα αναπηρίας είχε απορριφθεί.

Επιστολή απόρριψης η οποία δεν ανέφερε τους λόγους που η αίτησή τους δεν εγκρίθηκε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

100χρονη εξακολουθεί να εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία της

Αεροσυνοδός αποκάλυψε το λόγο που δεν πρέπει να φοράτε κοντομάνικο μπλουζάκι στο αεροπλάνο

Ποιες τροφές μας κρατούν ενυδατωμένους το καλοκαίρι - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

Βιασμός 19χρονης στη Χλώρακα: Συνελήφθη ο 26χρονος που καταζητείτο

Ελένη Πετρουλάκη: Με μαύρο μπικίνι και γραμμωμένους κοιλιακούς στη Μήλο - Η εντυπωσιακή φωτό στα 53 της

Σε καυγά εξελίχθηκε τροχαίο στην Πάφο - Του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με σμίλα στο κεφάλι



Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση ΠτΔ - Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης Συμβουλίου Ασφαλείας

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top