Δικαστήριο Χάγης για αποικιοκρατεία - Αναφορά στο έργο του Πολυβίου από τον Κώστα Κληρίδη -VIDEO

Δικαστήριο Χάγης για αποικιοκρατεία - Αναφορά στο έργο του Πολυβίου από τον Κώστα Κληρίδη -VIDEO

Στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του OMEGA μίλησε το βράδυ της Δευτέρας 25/2 ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, αναφορικά με τη γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της Χάγης για τον Άγιο Μαυρίκιο και τις βάσεις που διατηρεί η Μεγάλη Βρετανία εκεί.

Αναφορικά με το αν η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να επωφεληθεί από την απόφαση του Δικαστηρίου ο Γενικός Εισαγγελέας,  ανέφερε ότι είναι μια απόφαση-σταθμός και μπορούν να αξιοποιηθούν από οποιοδήποτε κράτος αντιμετωπίζει παρόμοια κατάλοιπα  αποικιοκρατίας.

«Είναι θέμα πολιτικής απόφασης» δήλωσε ο Κώστας Κληρίδης συμπληρώνοντας ότι «έχουμε τώρα στη φαρέτρα μας ένα σοβαρό νομικό όπλο».

Διευκρίνισε παράλληλα ότι η παρέμβαση της κυπριακής πλευράς ήταν το αποτέλεσμα μιας συλλογικής εργασίας Νομικής Υπηρεσίας, Υπουργείου Εξωτερικών και ιδιωτών δικηγόρων, αναφέροντας συγκεκριμένα και το όνομα του νομικού Πόλυ Πολυβίου.

Εδώ να σημειωθεί ότι πρόσφατα Κώστας Κληρίδης και Πόλυς Πολυβίου είχαν ένταση στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας (υπόθεση Τράπεζας Κύπρου) με αφορμή τα όσα είχαν καταγγελθεί (σ.σ. από τον Νίκο Κληρίδη) σε σχέση με το Ανώτατο και την οικογενειοκρατεία στον δικηγορικό κλάδο. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει αναφορά του κ. Πολυβίου ως λίβελλο, ζητώντας να καταγραφούν τα όσα είπε ο τελευταίος στα πρακτικά.

«Με τις αγορεύσεις μας ταχθήκαμε εναντίον κάθε μορφής αποικιοκρατίας» τόνισε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μέση Ανατολή: Πώς το Ιράν «γκρέμισε» τον «Σιδερένιο Θόλο» του Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Πώς το Ιράν «γκρέμισε» τον «Σιδερένιο Θόλο» του Ισραήλ

Ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν το Τελ Αβίβ και την πόλη Χάιφα τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/6), καταστρέφοντας σπίτια και τροφοδοτώντας τις ανησυχίες μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στη συνάντηση της G7 αυτή την εβδομάδα ότι η αντιπαράθεση Ισραήλ-Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

BEST OF TOTHEMAONLINE