ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριανού: «Το αποθεματικό της ΑΗΚ να επενδυθεί προς όφελος των καταναλωτών»

Κυπριανού: «Το αποθεματικό της ΑΗΚ να επενδυθεί προς όφελος των καταναλωτών»

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εξέφρασε τη θέση του κόμματός αναφορικά με το αποθεματικό της ΑΗΚ ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ώστε αυτό να επενδυθεί με τρόπο που θα ωφελήσει τους καταναλωτές ή να επιστραφεί σε αυτούς που το δημιούργησαν.

Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η εξαγγελθείσα πρόθεση της κυβέρνησης, όπως έχει δει το φως της δημοσιότητας, να αποκτήσει μέρος ή το σύνολο του αποθεματικού της ΑΗΚ, θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγήσει σε περισσότερη οικονομική επιβάρυνση τους Κύπριους καταναλωτές».

 «Από μόνο του το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να συζητά ανάκτηση αποθεματικού από την ΑΗΚ δικαιώνει το ΑΚΕΛ και όλους όσοι αγωνίστηκαν ώστε ο Οργανισμός να μην ξεπουληθεί σε κάποιους ιδιώτες και να παραμείνει ημικρατικός», ανέφερε.

Αν, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, «υλοποιείτο η εμμονή της κυβέρνησης Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ για ξεπούλημα του οργανισμού αυτό το αποθεματικό θα βρισκόταν σήμερα στις τσέπες κάποιων επιχειρηματιών οι οποίοι θα θησαύριζαν σε βάρος του κυπριακού λαού».

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ «το αποθεματικό της ΑΗΚ δεν δημιουργήθηκε τυχαία.  Είναι λεφτά που οι Κύπριοι καταναλωτές πλήρωσαν για να υλοποιηθούν αναπτυξιακά προγράμματα από την ΑΗΚ. Προγράμματα που θα βελτίωναν τις υποδομές του Οργανισμού και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τον κυπριακό λαό». «Η μη υλοποίηση από την ΑΗΚ αυτού του αναπτυξιακού προγράμματος δημιούργησε αυτό το αποθεματικό», είπε.

Αν, είπε, «αυτό το αποθεματικό ή μέρος του καταλήξει στα ταμεία του κράτους τότε οι καταναλωτές θα αναγκαστούν να ξαναπληρώσουν αυτό το ποσό μέσα από τους λογαριασμούς της ΑΗΚ, κάτι που θα αποτελεί ουσιαστικά ακόμη μια νέα έμμεση φορολογία της κυβέρνησης».

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «εγκληματικό και ανεύθυνο θα είναι επίσης αν η ΑΗΚ κρατήσει αυτό το αποθεματικό και το εξανεμίσει σε αλόγιστες και άσχετες με το ρόλο της επενδύσεις».

«Θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ώστε το αποθεματικό να επενδυθεί με τρόπο που θα ωφελήσει τους καταναλωτές ή να επιστραφεί σε αυτούς που το δημιούργησαν. Στους καταναλωτές και στον κυπριακό λαό», σημείωσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top