ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΟΓΕΕ/BPW CYPRUS 2019

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΟΓΕΕ/BPW CYPRUS 2019

 Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Eurostat,  η διαφορά για ίση αμοιβή για ίσης αξίας εργασία στην Κύπρο είναι της τάξεως του 14.%

 
Η Κύπρια γυναίκα θα πρέπει να εργαστεί 52  ημέρες περισσότερο τον χρόνο, για να μπορέσει να φτάσει στο ίδιο επίπεδο μισθού με τον άνδρα.
 
Υπάρχει η νομοθεσία περί Ίσης αμοιβής για Ίσης αξίας εργασία, ανεξάρτητα από το φύλο του εργαζομένου(177(1)2002).  Το σύστημα στην Κύπρο βασίζεται σε κοινά κριτήρια για όλους τους εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες ώστε να καταργείται κάθε διάκριση λόγω φύλου αλλά στην πράξη καταγράφεται σημαντική διαφορά με το χάσμα στις συντάξεις να αγγίζει το 37.2%.                   
 
 Η ΚΟΓΕΕ (Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών) διοργανώνει σειρά  εκδηλώσεων για ενημέρωση  και  ευαισθητοποίηση στο μεγάλο  πρόβλημα  της  ανισοσκέλειας  στην αμοιβή μεταξύ  ανδρών  και  γυναικών ως ακολούθως:                                                                                                                                                                                                                                                    
 
Το Σάββατο 2 Μαρτίου μεταξύ των ωρών 11.00πμ. και 13.00μμ.                                                                                      
 
Λευκωσία :Mall of Cyprus
 
Λεμεσός.  : Λιμανάκι Λεμεσού
 
Λάρνακα.  : Πλατεία Ερμού
 
Ελεύθερη Αμμόχωστος  : Κέντρο Παραλιμνίου  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Εισηγήθηκε την συγκρότηση ομάδας αλήθειας για αγνοούμενους σε Φιντάν - «Η απάντηση ήταν αρνητική»

ΠτΔ: Εισηγήθηκε την συγκρότηση ομάδας αλήθειας για αγνοούμενους σε Φιντάν - «Η απάντηση ήταν αρνητική»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι κατέθεσε εισήγηση στη Νέα Υόρκη ενώπιον του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν για λειτουργία μιας διερευνητικής επιτροπής, που θα συγκροτήσει στην ουσία μια ομάδα αλήθειας για τους αγνοούμενους, αλλά δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική.

BEST OF TOTHEMAONLINE