«ΓΛΑΥΚΟΣ»: Η συνολική αξία του κοιτάσματος– Μπορεί να προσφέρει για ηλεκτροπαραγωγές μέχρι το 2220

«ΓΛΑΥΚΟΣ»: Η συνολική αξία του κοιτάσματος– Μπορεί να προσφέρει για ηλεκτροπαραγωγές μέχρι το 2220

Ενθουσιασμός επικρατεί για το περιεχόμενο που εντοπίστηκε στο «Γλαύκος» που από την Πέμπτη (28/2) μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης, έγινε και επίσημα, κοίτασμα της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η συνολική αξία του κοιτάσματος, υπολογίζεται μεταξύ 30 – 40 δις. δολάρια. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, εξηγείται και με ένα διαφορετικό μέτρο: Tο κοίτασμα αν εχρησιμοποιείτο για ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής της Κύπρου, θα αρκούσε μέχρι το 2220, δηλαδή για τα επόμενα 200 χρόνια.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα που ανακαλύφθηκε στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο και το τρίτο, των τελευταίων δύο χρόνων. Τα μεγαλύτερα που ανακαλύφθηκαν είναι στην Σενεγάλη και στην Ρωσία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει στη διεκδίκηση της προεδρίας μέσω της κομματικής διαδικασίας, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές ισορροπίες και η συζήτηση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι η πληγή του 2023 παραμένει ανοιχτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE