Τουρκικές πηγές: Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα δεν έχει στόχο να απειλήσει γειτονικές χώρες,

Τουρκικές πηγές: Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα δεν έχει στόχο να απειλήσει γειτονικές χώρες,

Η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα δεν αποτελεί μια δραστηριότητα έχει στόχο να απειλήσει τις γειτονικές χώρες αναφέρουν πηγές ασφαλείας τις οποίες επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης προσθέτοντας ότι η Τουρκία είχε ενημερώσει την Ελλάδα από τον Δεκέμβριο για την άσκηση στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Αναφέρουν ακόμη ότι στόχος είναι να διασφαλιστούν οι κοινή στόχοι του ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μια σημαντική ιδιαιτερότητα της άσκησης είναι ότι ήταν ανοιχτή στον τύπο και πως 50 δημοσιογράφοι τουρκικών αλλά και ξένων μέσων ενημέρωσης παρακολούθησαν την άσκηση από κοντά. Αναφέρουν ακόμη ότι η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα, έχει επίσης την ιδιαιτερότητα να είναι μια από τις ασκήσεις που πραγματοποιούνται και έχουν δηλωθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας αμοιβαία στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Προσθέτουν ότι η εν λόγω άσκηση είχε ανακοινωθεί πέρσι τον Δεκέμβριο στις αρχές της Ελλάδας και αναφέρουν επίσης πως και η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες ένα μέρος των ασκήσεων που έχει δηλώσει. 

Οι ίδιες πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα αντίθετα με το τί μεταδόθηκε από ένα μέρος του ξένου Τύπου, δεν αποτελεί μια άσκηση που έχει στόχο την απειλή και πως με την άσκηση η Τουρκία σκοπεύει να συμβάλει στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής και τους κοινούς στόχους του ΝΑΤΟ. 

Αναφέρουν ακόμη ότι η κάθε χώρα κάνει αυτές τις ασκήσεις για να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις της και να δοκιμάσει τα συστήματά της  και αποτελεί ένα εκ των ων άνευ καθηκόντων των ενόπλων δυνάμεων της. Τέλος αναφέρουν ότι η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα πραγματοποιείται "στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE