ΚΥΠΡΟΣ: Εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες για τις Βρετανικές Βάσεις

ΚΥΠΡΟΣ: Εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες για τις Βρετανικές Βάσεις

Πάνω από 300 εκατομμύρια στερλίνες, δαπάνησε τα τελευταία πέντε χρόνια το Ηνωμένο Βασίλειο, για τη διατήρηση των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Mark Lancaster, που επικαλείται δημοσίευμα της Cyprus Mail (1/3), η Βρετανία δαπάνησε περίπου 330 εκατομμύρια στερλίνες για τη διατήρηση των στρατιωτικών βάσεων στο νησί μας.

Το υψηλότερο ποσό που έδωσε η Βρετανία για τις Βάσεις της στην Κύπρο, τα τελευταία πέντε χρόνια καταβλήθηκε το 2017-2018, όταν η Βρετανία δαπάνησε συνολικά 72,64 εκατομμύρια στερλίνες.

Ερωτώμενος υφυπουργός Άμυνας της Βρετανίας για τον αριθμό μόνιμου προσωπικού που βρίσκεται στις Βάσεις, είπε ότι στις 22 Φεβρουαρίου ήταν 2.361, ενώ σε αυτόν τον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται το προσωπικό του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι μέρος των αποστολών του ΟΗΕ και οι εργαζόμενοι που δεν συμπεριλαμβάνονται στο στρατιωτικό προσωπικό.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 VIDEO - Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πυλώνας σταθερότητας η Κύπρος - Αυτούσια η ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης των HE

VIDEO - Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πυλώνας σταθερότητας η Κύπρος - Αυτούσια η ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης των HE

Στο βήμα της Ολομέλειας της 80ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος, στην προσφώνηση του, ανέδειξε την κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, τη σημασία της πολυμέρειας και της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων ενώ απάντησε και στον Τούρκο Πρόεδρο, αναφορικά με την απαίτηση του προς την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος.

BEST OF TOTHEMAONLINE