Εκαταντήσαμε να λουνούμαστε με το κρυό…

Εκαταντήσαμε να λουνούμαστε με το κρυό…

Όπως η ΑΗΚ καίει μαζούτ για την παραγωγή ηλεκτρισμού, έτσι και οι τσέπες των καταναλωτών παίρνουν φωτιά μέχρι να καταφέρουν να πληρώσουν τα υπερβολικά ποσά των κάθε λογής χρεώσεων.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Πλέον η κατάσταση για αρκετούς έχει ξεφύγει. Όχι επειδή πολύ απλά βρίσκουν αδικαιολόγητα ψηλούς τους λογαριασμούς κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά επειδή πολύ απλά δεν έχουν να τα πληρώσουν.

Όλα αυξήθηκαν, οι μισθοί όμως παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, προκαλώντας ακόμη περισσότερο άγχος.

Ενδεικτικό της όλης απελπιστικής κατάστασης που βρίσκονται πολλά νοικοκυριά είναι και η φράση κάποιου πολίτη: «Εκαταντήσαμε να λουνούμαστε με το κρυό το νερό για να μπορούμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας…».

Τελικά μέχρι που θα πάει αυτή η βαλίτσα; Υπάρχουν άμεσες λύσεις ή θα αφήσουμε τα πάντα στην τύχη;

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.