Καμπανάκι Κεντρικής Τράπεζας για τις τιμές ακινήτων στη Λεμεσό – Ευθύνες στο Επενδυτικό Πρόγραμμα

Καμπανάκι Κεντρικής Τράπεζας για τις τιμές ακινήτων στη Λεμεσό – Ευθύνες στο Επενδυτικό Πρόγραμμα

Την ανάγκη στενής παρακολούθησης και εγρήγορσης αναφορικά με την πορεία των τιμών των κατοικιών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία των τιμών των διαμερισμάτων στη Λεμεσό, που ωθούνται ανοδικά λόγω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, επισημαίνει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ).

Σύμφωνα με την ΚΤΚ, ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών για το τρίτο τρίμηνο του 2018 (περιλαμβάνει οικίες και διαμερίσματα) παρουσίασε συγκρατημένη αύξηση 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και ετήσια αύξηση 1,6% (σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο του 2017), ενώ ο δείκτης τιμών διαμερισμάτων σημείωσε τριμηνιαία αύξηση 1,2%. Μεγάλη αύξηση της τάξης του 8,7% παρουσίασαν σε ετήσια βάση οι τιμές των διαμερισμάτων στη Λεμεσό.
 
Η αύξηση αυτή αναφέρει η ΚΤΚ, «φαίνεται να οφείλεται και στην αυξημένη ζήτηση κυρίως στις παραλιακές περιοχές, εν μέρει, λόγω των συναλλαγών που γίνονται στα πλαίσια του ΚΕΠ για απόκτηση  διαβατηρίου».
 
«Παρά τη γενικά συγκρατημένη κατά μέσο όρο αύξηση των τιμών, η δυναμική των αυξήσεων, ειδικά στη Λεμεσό, υπογραμμίζει την ανάγκη στενής παρακολούθησης των εξελίξεων και εγρήγορσης», τονίζει η ΚΤΚ.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE