Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου: Υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας και Διακήρυξης Αρχών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΗΟΜΒΑΤ

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου: Υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας και Διακήρυξης Αρχών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΗΟΜΒΑΤ

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου φιλοξένησε την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2019, τη δημοσιογραφική διάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας και Διακήρυξης Αρχών που προέκυψε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HOMBAT, το οποίο αφορά την καταπολέμηση του ομοφοβικού και τρανσφοβικού εκφοβισμού στα σχολεία.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφουν 9 φορείς, οι οποίοι σχηματίζουν το Δίκτυο HOMBAT: Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Επίτροπος Προστασίας και Δικαιωμάτων του Παιδιού, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, ACCEPT ΛΟΑΤΙ, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Πανεπιστήμιο Frederick, Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού και CARDET.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HOMBAT επιδιώκει την ολιστική πρόληψη και καταπολέμηση του ομοφοβικού και τρανσφοβικού εκφοβισμού στα σχολεία και απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους, μαθητές, γονείς μαθητών, εκπαιδευτικές αρχές, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και άλλους επαγγελματίες από τον τομέα της εκπαίδευσης.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προσβλέπει στη δημιουργία στρατηγικών σχέσεων και «συμμαχιών» μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, με απώτερο στόχο την κινητοποίηση συντονισμένων δράσεων για την πρόληψη και καταπολέμηση του ομοφοβικού και τρανσφοβικού εκφοβισμού στην εκπαίδευση, στη βάση ενός κοινού οράματος και μιας κοινής στρατηγικής.

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και η καμπάνια “Be the Hero” η οποία αρχίζει να υλοποιείται από τις 6 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Bullying, με πρεσβευτές τους Μαριέλλα Σαββίδου (ηθοποιό), Γωγώ Αλεξανδρινού (παρουσιάστρια), Μάριο Γεωργίου (αθλητή ενόργανης γυμναστικής), Νικόλα Τρύφων (ακτιβιστή) και Τ.Ε.Α.Μ (Hip Hop Dance Team).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE