Ανάρτηση με «καρφιά» από τον τέως Πρύτανη του Παν. Κύπρου- «Κομματικοί διορισμοί οδηγούν σε οικονομικά αδιέξοδα»

Ανάρτηση με «καρφιά» από τον τέως Πρύτανη του Παν. Κύπρου- «Κομματικοί διορισμοί οδηγούν σε οικονομικά αδιέξοδα»

Κανένα δεν άφησε ασυγκίνητο το πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού που από το πρωί της Τετάρτης 6/3 δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ως ενεργός πολίτης ο τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα όσα τεκταίνονται στην Κύπρο διαχρονικά αναφορικά με διορισμούς και «λάθος» ανθρώπους σε θέσεις «κλειδιά».

Μάλιστα ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει τις παραιτήσεις των Δ.Σ των ημικρατικών οργανισμών, ώστε αυτοί να στελεχωθούν από ανθρώπους με επιστημονική κατάρτιση και εμπειρίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Το πόρισμα για το Συνεργατισμό είναι ξεκάθαρο. Οι διαχρονικοί κομματικοί διορισμοί οδηγούν αδιαμφισβήτητα σε οικονομικά αδιέξοδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να καλέσει τα Συμβούλια ΑΤΗΚ και ΑΗΚ, οργανισμούς με τεράστια οικονομική επιρροή, σε άμεση παραίτηση και να ζητήσει δημόσια αιτήσεις, έτσι ώστε τα νέα Συμβούλια να επιλεγούν μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες. Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν. Αλλά αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Σύντομα θα διορισθεί νέος Κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας. Δεν χωράνε πλέον μικροκομματικές σκοπιμότητες. Χρειάζονται άνθρωποι με επιστημονική κατάρτιση και σοβαρές εμπειρίες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE