Χ. Γεωργιάδης: €3,5 δισ. τα χρωστούμενα της ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος – Παραχωρούνται ακίνητα σε κοινότητες

Χ. Γεωργιάδης: €3,5 δισ. τα χρωστούμενα της ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος – Παραχωρούνται ακίνητα σε κοινότητες

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου, η πρώην ΣΚΤ και νυν ΚΕΔΙΠΕΣ οφείλει στο κράτος 3,5 δισ. ευρώ τα οποία και θα επιστραφούν.

Του Μιχάλη Μενελάου

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σχετικά με την δέσμευση της Κυβέρνησης για την παραχώρηση ακινήτων που ανήκουν στην πρώην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα σε δήμους και κοινότητες, αλλά και την ενέργεια της ΚΕΔΙΠΕΣ να προχωρήσει σε πώληση αριθμού τέτοιων ακινήτων μέσω πλειστηριασμού.

Όπως ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, η ΚΕΔΙΠΕΣ (πρώην ΣΚΤ) οφείλει στο κράτος το ποσό των €3,5 δισ. , ενώ μέρος του θα εξοφληθεί μέσω παραχώρησης ακινήτων της ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος και ακολούθως το κράτος θα τα παραχωρήσει σε δήμους και κοινότητες.

Σχετικά με την οφειλή των 3,5 δισ. ευρώ και την αποπληρωμή τους ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η κυβέρνηση παίρνει μέρισμα ανά τρίμηνο ώστε να κλείσει την «τρύπα», αναφέροντας παράλληλα πως τα ακίνητα της ΚΕΔΙΠΕΣ είναι της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ, ωστόσο, κατέχει παράλληλα δάνεια και μετοχές τα οποία αξιοποιούνται.

Να αναφερθεί πως η ΚΕΔΙΠΕΣ κατέχει 2815 ακίνητα. Τα 2/3 των οποίων αφορούν οικόπεδα και χωράφια, ενώ το άλλο 1/3 είναι γραφεία, καταστήματα, οικίες, διαμερίσματα και αποθήκες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συζήτησαν το επεισόδιο στην Πύλα ΠτΔ-Έρχιουρμαν - Αύξησαν τις περιπολίες οι ειρηνευτικές δυνάμεις

Συζήτησαν το επεισόδιο στην Πύλα ΠτΔ-Έρχιουρμαν - Αύξησαν τις περιπολίες οι ειρηνευτικές δυνάμεις

Η Κυβέρνηση καταδικάζει τις σοβαρές παραβιάσεις από το κατοχικό καθεστώς στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα τόσο στην Κύπρο, όσο και στη Νέα Υόρκη, προς αποτροπή των νέων μεθοδεύσεων των κατοχικών δυνάμεων, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ερωτηθείς σε σχέση με την ανακοίνωση από πλευράς ΟΥΝΦΙΚΥΠ για "μη εξουσιοδοτημένη είσοδο προσωπικού ασφαλείας των Τουρκοκυπρίων" εντός της ουδέτερης ζώνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE