Ε. Γιολίτη: «Στην εποχή μας όλο και περισσότερες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το δίλημμα καριέρα ή οικογένεια»

Ε. Γιολίτη: «Στην εποχή μας όλο και περισσότερες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το δίλημμα καριέρα ή οικογένεια»

Στην εποχή μας όλο και περισσότερες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το δίλημμα καριέρα ή οικογένεια, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία είπε πως γίνονται και τα δυο και είναι στο χέρι όλων να διασφαλίσουν ότι η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις κλειδιά, δεν προσκρούει σε αγκυλώσεις και προκαταλήψεις.

Μιλώντας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναικάς, στις γυναίκες εργαζόμενες της ΑΗΚ, με τις  οποίες θέλησε να βρεθεί από κοντά, να τις γνωρίσει, να τους μιλήσει και να τις τιμήσει, η κ. Γιολίτη είπε ότι είναι στο χέρι όλων να διασφαλίσουν ότι η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις κλειδιά, δεν προσκρούει ούτε σε επίπεδο δομών και εταιρικών πολιτικών, αλλά ούτε σε και σε προχωρημένα στερεότυπα με βάση το φύλο.

Από το 2017, η ΑΗΚ είναι Πιστοποιημένος Οργανισμός Εργοδότης Ισότητας και πολλά σημαντικά βήματα έχουν γίνει για την άμβλυνση των ανισοτήτων τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2003 διορίστηκε για πρώτη φορά γυναίκα Μέλος του ΔΣ. Σήμερα στο ΔΣ της ΑΗΚ είναι διορισμένες 4 γυναίκες, με την Έμιλυ Γιολίτη να προεδρεύει.

Όπως αναφέρει η ΑΗΚ «οι συναντήσεις έγιναν σε φιλικό επίπεδο και σε ζεστό κλίμα, ενώ οι παρευρισκόμενες αναχώρησαν από τη συνάντηση με ένα συμβολικό λουλούδι η κάθε μια και ένα αίσθημα αισιοδοξίας και χαράς ότι με την ενέργεια του άλλοτε ασθενές φύλου αρχίζουν πολλά».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πρόθεση η πρόοδος σε ασφάλεια και άμυνα κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πρόθεση η πρόοδος σε ασφάλεια και άμυνα κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας»

Στη μεγάλη σημασία που έχουν για την ασφάλεια της Ευρώπης, πρωτοβουλίες της Ένωσης όπως το Readiness 2030 και ο Κανονισμός SAFE, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιούνται στην Κοπεγχάγη.

BEST OF TOTHEMAONLINE