ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευθύντρια Φυλακών: Η επιτυχία εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος αποτυπώνεται στην ανιδιοτελή προσφορά

Διευθύντρια Φυλακών: Η επιτυχία εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος αποτυπώνεται στην ανιδιοτελή προσφορά

Η επιτυχία εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού μας συστήματος αποτυπώνεται σε αξίες και αρχές όπως η ανιδιοτελής προσφορά και αλληλεγγύη, η μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία, στοιχεία τα οποία καλλιεργούνται, αναπτύσσονται και προάγονται στη μικρή κοινωνία των Φυλακών, δημιουργώντας στάσεις ζωής, δήλωσε η Διευθύντρια Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους.  

Σε χαιρετισμό της, στα εγκαίνια έκθεσης έργων τέχνης κρατουμένων των Κεντρικών Φυλακών,  η κ. Αριστοτέλους είπε ότι «με τη συνεχή ενθάρρυνση και υποστήριξη μας, οι κρατούμενοι καλλιεργούν στοιχεία και δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν σε ολόκληρη τους τη ζωή και παράλληλα ευαισθητοποιούνται για τα ιδιαίτερα προβλήματα της κοινωνίας, όπως είναι η εμπορία προσώπων».

Όπως είπε «η έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια δράσεων που έχει αναπτύξει η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Cyprus Stop Trafficking, με στόχο την ενίσχυση του έργου της οργάνωσης με τις δημιουργίες των καλλιτεχνών κρατουμένων μας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού δράττονται των ευκαιριών που τους προσφέρονται για δημιουργία και καλλιτεχνική έκφραση, ενισχύοντας τη ψυχοσωματική τους διάθεση και καλλιεργώντας παράλληλα αξίες και αρχές που προωθούν τον σεβασμό της ανθρώπινης αξίας».

Εξάλλου, ανέφερε ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και στην παρούσα έκθεση έργων, από τους 22 δημιουργούς κρατούμενους, οι 13 είναι γυναίκες.

«Σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε, «οι γυναίκες κρατούμενες αποτελούν συνήθως το 7% - 10% του πληθυσμού των Φυλακών όπως συμβαίνει και στη δική μας φυλακή. Και όμως διαχρονικά, η γυναίκα, είναι πάντα παρούσα και τις περισσότερες φορές έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως θα δείτε σήμερα».

Επιπλέον, σημείωσε η σημερινή έκθεση είναι μία από τις πολλές δράσεις του Τμήματος στην οποία σημαντικότερο ρόλο έχουν οι κρατούμενοι δημιουργοί, οι οποίοι με αφιλοκερδή προσφορά διαθέτουν τα έργα τους με γενναιοδωρία και όχι με ότι τους περισσεύει, για στήριξη των θυμάτων γυναικών που φιλοξενεί η Οργάνωση STOP TRAFFICKING.

Η κ. Αριστοτέλους είπε πως τα έργα δημιουργήθηκαν στα μαθήματα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, στους κλάδους Γραφικών Τεχνών, Χρυσοχοΐας-Αργυροχοϊας και Ξυλουργικής, Επιπλοποιίας της εσπερινής Τεχνικής Σχολής που φοιτούν οι κρατούμενοι μας, στα πλαίσια της πλήρους μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις Φυλακές.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό σύστημα των Φυλακών μας, να είναι το ίδιο με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, και παράλληλα ψηφίστηκε από τα κράτη μέλη, ως η καλύτερη πρακτική, στο Prison Education Forum του Europris το 2017 στη Ρώμη και το 2018 στη Χάγη», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top