Απίστευτη: Πλήρωσε την μαφία για να σκοτώσουν τον σύντροφο της - Τον δολοφόνησαν με το χειρότερο τρόπο

Απίστευτη: Πλήρωσε την μαφία για να σκοτώσουν τον σύντροφο της - Τον δολοφόνησαν με το χειρότερο τρόπο

Σοκάρει η υπόθεση δολοφονίας ενός Αλβανού στην Σικελία, του οποίου το πτώμα βρέθηκε «τσιμεντωμένο» έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο άνδρας φαίνεται να δολοφονήθηκε από την μαφία, οι οποίοι προσλήφθηκαν από την πρώην σύντροφό του για να τον σκοτώσουν.

Οι δολοφόνοι, έθαψαν τον άντρα σε τσιμέντο, ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Το θύμα ονόματι Λαμάτζ Αστρίντ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2013, ενώ το πτώμα του βρέθηκε τον Ιανουάριο μετά από έρευνα στη Σικελία.

Το πτώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκε σε τσιμεντένια κολώνα σε μια βίλα στο Senago, στην ηπειρωτική χώρα, όταν οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να την ανακαινίσουν.

Μετά από έρευνα συνελήφθησαν και τέσσερις δολοφόνοι, οι οποίοι κατηγορούνται για δολοφονία και απόκρυψη πτώματος.

Οσο για την πρώην σύντροφο του δολοφονηθέντος, η 64χρονη προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά η αστυνομία την συνέλαβε πριν το κατορθώσει.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, η γυναίκα δεν μπόρεσε να δεχτεί τον χωρισμό τους και να συγχωρήσει τον άντρα, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεσή της της έκλεψε και μερικά από τα κοσμήματά της.

«Η πράξη της ταφής σε τσιμέντο ήταν μια πολύ συνηθισμένη πρακτική από τη σικελική μαφία», δήλωσε ο Σαλβατόρε Λούπο, καθηγητής σύγχρονης ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Παλέρμο και ειδικός στην ιστορία της λεγόμενης Κόζα Νόστρα της Ιταλίας.

«Είναι μια πρακτική που βοηθά στην απόκρυψη του εγκλήματος γιατί αν δεν βρεθεί πτώμα, οι αστυνομικές έρευνες επιβραδύνονται», δήλωσε ο Λούπο.

«Άλλες φορές, όμως, η μαφία θέλει να βρεθούν τα πτώματα για να στείλει ένα μήνυμα. Εάν ένα θύμα πιστεύονταν πως είχε μιλήσει με την αστυνομία για τη μαφία, δολοφονούνταν και μια πέτρα τοποθετούνταν στο στόμα του. Εάν, αντιθέτως, το θύμα είχε κλέψει χρήματα ή ήταν άπληστο, οι δολοφόνοι έβαζαν χαρτονομίσματα στα γεννητικά όργανα του», λέει ο ιστορικός.

Πάντως μέχρι σήμερα εκτιμάται πως υπάρχουν εκατοντάδες θύματα της μαφίας των οποίων οι σοροί δεν έχουν βρεθεί.

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE