Απαγόρευση πτήσεων των Boeing 737 Max και στον ελληνικό εναέριο χώρο

Απαγόρευση πτήσεων των Boeing 737 Max και στον ελληνικό εναέριο χώρο

Η απαγόρευση όλων των πτήσεων των αεροσκαφών Boeing 737 Μax 8 και 9 εφαρμόστηκε και στα ελληνικά αεροδρόμια, κατόπιν της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) να αναστείλει όλες τις πτήσεις των συγκεκριμένων μοντέλων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, μετά από τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνου Λιντζεράκου, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου, δόθηκε εντολή σε όλα τα αεροδρόμια για απαγόρευση των πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η αντίστοιχη εντολή του EASA, τέθηκε σε ισχύ από το βράδυ της Τρίτης 12 Μαρτίου, αναστέλλοντας όλες τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing Model 737-8 MAX και 737-9 MAX στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εντολή του EASA, στην απαγόρευση πτήσεων περιλαμβάνεται η αναστολή όλων των εμπορικών πτήσεων που εκτελούνται από φορείς τρίτων χωρών από, προς ή πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE