ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερες οι δυο γυναίκες που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα

Ελεύθερες οι δυο γυναίκες που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΡΤΚ, Μπενγκιούλ Γκαργκινσού, που συνελήφθη τη Δευτέρα στα κατεχόμενα σε σχέση με την κατοχή ενός «απαγορευμένου» βιβλίου και η κόρη της Σιμγκέ Αλιτσί, που συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αφέθηκαν σήμερα ελεύθερες με εγγύηση ενώ κατακρατήθηκαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Η Πλατφόρμα των Συντεχνιών συγκεντρώθηκε μπροστά στο «δικαστήριο» για εκφράσουν υποστήριξη στις δυο γυναίκες.

Εκ μέρους της Πλατφόρμας ο Πρόεδρος της Μπασίν Σεν, Αλί Κισμίρ, σε δήλωση ανέφερε πως συγκεντρώθηκαν για να δείξουν την υποστήριξή τους στην προστασία της ελευθερίας της έκφρασης και της σκέψης.

Σημείωσε ακόμη πως η σύλληψη έγινε με σκοπό να ασκηθεί πίεση προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Επέκρινε εξάλλου την «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα ότι δεν επέδειξε την απαραίτητη βούληση για αυτό το θέμα και δεν έκανε τίποτε για το θέμα των απαγορευμένων βιβλίων.

Ο ΓΓ της ΚΤΟS Σενέρ Ελτσίλ δήλωσε πως οι  Γκαργκινσού και Αλιτσί συνελήφθησαν γιατί είναι Κούρδισσες, Αλεβίτισσες, και γυναίκες.

Είπε πως αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση κατά της «Αφρίκα» στις 22 Ιανουαρίου 2018 βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο και πως οι συλλήψεις έγιναν μετά τους εορτασμούς για το Νεβρόζ που έγιναν την Κυριακή.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top