LIKE ONLINE

NASA: Γυναίκα πιθανώς να είναι πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει στον Αρη

NASA: Γυναίκα πιθανώς να είναι πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει στον Αρη

Γυναίκα θα είναι πιθανώς ο πρώτος αστροναύτης που θα περπατήσει στον Άρη.

«Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα». Την επόμενη φορά που θα πει μια παρόμοια ιστορική φράση ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του στον 'Αρη, θα είναι πιθανώς μια γυναίκα αστροναύτης και όχι ένας άνδρας, όπως είχε συμβεί με τον Νιλ 'Αρμστρονγκ στη Σελήνη το 1969. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) Τζιμ Μπριντενστάιν, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή θεμάτων επιστήμης και τεχνολογίας, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ».

Αλλά, άσχετα από το αν θα είναι τελικά γυναίκα ο πρώτος άνθρωπος στον 'Αρη, ο διοικητής της NASA διαβεβαίωσε ότι μια γυναίκα θα περιλαμβάνεται οπωσδήποτε στην επόμενη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα θα περπατήσει στο φεγγάρι. Η NASA σχεδιάζει μαζί με άλλες χώρες ένα διεθνή διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, καθώς και μια μόνιμη βάση στην επιφάνειά της. «Αυτή τη φορά, όταν θα πάμε στο φεγγάρι, θα μείνουμε», είπε ο διοικητής της NASA.

Απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

*Φωτογραφία από wired.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top