ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πήρε βαθιά ανάσα ο Πανιώνιος

Πήρε βαθιά ανάσα ο Πανιώνιος

Αναπνέει ο Πανιώνιος. Με λυτρωτή τον Μαξίμοβιτς, οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 1-0 της Ξάνθης, αφήνοντας πίσω τις βαριές ήττες που υπέστησαν πρόσφατα και απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη.

Πήρε «οξυγόνο» ο Πανιώνιος.

Οι «κυανέρυθροι» λύγισαν με 1-0 την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη, άφησε πίσω τις κάκιστες εμφανίσεις (3-0 από τον Ατρόμητο και 5-0 από τον Παναιτωλικό) του πρόσφατου παρελθόντος και απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη, αφού βρέθηκαν στο +6 από τον ΠΑΣ. Επιπλέον, έπιασαν στην ένατη θέση τους σημερινούς τους αντιπάλους.

Το νικητήριο γκολ σημείωσε στο 75’ ο Μαξίμοβιτς, ο οποίος είχε περάσει στο ματς έξι λεπτά πριν και επανέφερε τους γηπεδούχους στις νίκες έπειτα από τις 24 Φεβρουαρίου (2-0 τον Παναθηναϊκό).

Το ματς
Με «ζεστό» ξεκίνημα, αλλά όχι ανάλογη συνέχεια το παιχνίδι. Μόλις στο 3’, η μπάλα κατέληξε στην εστία του Ζίβκοβιτς, αλλά δεν υπήρξε γκολ για τον Πανιώνιο, διότι ο Μανιάτης, ο οποίος νίκησε την αντίπαλη άμυνα με κεφαλιά, ήταν εκτεθειμένος. Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν πολύ σφιχτό, με κακό ρυθμό και ελάχιστες τελικές. Χωρίς καμία καλή φάση επί της ουσίας.

Η Ξάνθη μετά το ακυρωθέν τέρμα και για περίπου 25 λεπτά ήταν ανώτερη, δίχως, βέβαια, να κυριαρχήσει. Απλά πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν κάπως καλύτερη. Στην καλύτερή της στιγμή στο πρώτο μέρος, έπειτα από καλή κυκλοφορία της μπάλας και αδράνεια στα μετόπισθεν των «κυανέρυθρων», ο Μπρίτο δεν είχε καλή ισορροπία και αστόχησε στο 7’ με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα πολύ μακριά από την εστία του Μάλερμπ, ενώ ο Κοβάτσεβιτς έστειλε την μπάλα στο τείχος σε στημένη φάση από καλό σημείο (20’).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τρεις τελικές στο πρώτο μέρος και μια από αυτές ήταν εντός εστίας, ενώ ο γηπεδούχος Πανιώνιος, είχε μια άστοχη. Το δυνατό σουτ του Μπουμάλ από τα δεξιά, που έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αυτή και… τέλος. Αποδεικνύοντας ότι… βραχυκύκλωσαν από το παιχνίδι των Ακριτών.

Πιο καλό και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Έχοντας στο πρώτο δεκάλεπτο όσες τελικές είχε σε ολόκληρο το α’ μέρος. Οι ομάδες φλέρταραν μέσα σε ένα δίλεπτο με ένα γκολ. Ο Τσιλούλης στο 50’ μπούκαρε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ντουρμισάι (50’) δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα μετά το παράλληλο γύρισμα του πρώτου και στα… καπάκια σε μια παρόμοια φάση, ο Μπρίτο έκανε παράλληλο γύρισμα για τον Γέντρισεκ (51’) που μπροστά από την εστία πλάσαρε πολύ άστοχα. Ευκαιρία από τις λίγες. Πολύ καλή ευκαιρία είχε και πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Ράσταβατς, που έγινε ελέω Μπαριέντος και χάθηκε λόγω Αμορίμ. Ο Ουρουγουανός είδε ωραία το γήπεδο και μοίρασε ωραία για τον δεύτερο που καθυστέρησε χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα να κλειστεί και να πάρει μόνο ένα κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο έπαιρνε τα πάνω του ο Πανιώνιος, ο οποίος βγάζοντας ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε τα ρέστα του ώστε να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη, που θα του έδενε μεγάλη ανάσα. Παράλληλα, η Ξάνθη υποχώρησε αισθητά και σε ένα σημαντικό κομμάτι του β’ ημιχρόνου δεν απείλησε. Ο Κόρμπος και Γιάννης Μασούρας απείλησαν στο 74’ και λίγο μετά ο Μαξίμοβιτς πήρε… ριμπάουντ μετά από διώξιμο του Ζίβκοβιτς και με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα.

Ο Πανιώνιος έκατσε πάνω στο 1-0, προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση (όπως έκανε δις με Ντουρμισάι στις καθυστερήσεις) και παίζοντας και με τον χρόνο κλείδωσε τη νίκη, παρά το γεγονός ότι πίεσε προς το τέλος η Ξάνθη και προσπάθησε να βγάλει αντίδραση.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top