ΚΥΠΡΟΣ: «Τύφλα» 41χρονος οδηγός – Τον πήρε σπίτι του άλλος – Πιάστηκε και 20χρονος ραλίστας

ΚΥΠΡΟΣ: «Τύφλα» 41χρονος οδηγός – Τον πήρε σπίτι του άλλος – Πιάστηκε και 20χρονος ραλίστας

Άλλες δύο υποθέσεις σοβαρών τροχαίων αδικημάτων, εντόπισε κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Αστυνομία. Πρόκειται για υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και υπερβολικής ταχύτητας, που εντοπίστηκαν στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λευκωσίας αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 12.15π.μ. της Δευτέρας (18/3), μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου ανέκοψαν για έλεγχο, σε δρόμο στο Παραλίμνι, αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος. Ο οδηγός υπεβλήθη σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης, με θετική ένδειξη.

Ακολούθησε τελική εξέταση αλκοόλης, με μικρότερη ένδειξη τα 78μg% αντί 9μg%. Αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, παραλήφθηκε από οικείο του πρόσωπο, το οποίο ανέλαβε να τον μεταφέρει στο σπίτι του.

Στη Λευκωσία, γύρω στις 10.30μ.μ. της Κυριακής (17/3), μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας, που διενεργούσαν έλεγχο ταχύτητας, εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα 94 χιλιομέτρων την ώρα, σε σημείο όπου το ανώτατο όριο είναι 50 χιλιόμετρα.

Οδηγός του οχήματος ήταν 20χρονος κάτοικος Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση, για να παρουσιαστεί την Δευτέρα (18/3) ενώπιον Δικαστηρίου.

Η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελούν δύο από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Γι’ αυτό το λόγο και με στόχο την πάταξη τέτοιων οδικών συμπεριφορών, αλλά και για εμπέδωση ορθής οδικής κουλτούρας, η Αστυνομία αρχίζει από σήμερα παγκύπρια εκστρατεία ελέγχων για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE