Δίκη ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ: Αθωώθηκαν Λώλος και Enviroplan

Δίκη ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ: Αθωώθηκαν Λώλος και Enviroplan

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε την Δευτέρα 18/03 να απαλλάξει και να αθωώσει τους κατηγορούμενους Θεοφάνη Λώλο και την εταιρεία Enviroplan από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν στην ποινική υπόθεση ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου, και να καλέσει τους υπόλοιπους κατηγορούμενους σε απολογία.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Κακουργιοδικείου, η Κατηγορούσα Αρχή έχει αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων Δημήτρη Πατσαλίδη, Μιχάλη Πάντη, Ανδρέα Λουρουτζιάτη, Γεώργιο Κουλλαπή, Νικόλα Κουλλαπή και N.E MIDORIACO LTD, για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Έχει επίσης στοιχειοθετηθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορούμενου Αντώνιου Κουρουζίδη σε αριθμό κατηγοριών, ενώ αθωώθηκε και απαλλάχθηκε σε αριθμό άλλων κατηγοριών.

Η Κατηγορούσα Αρχή κατάφερε επίσης να αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον της κατηγορούμενης εταιρείας Helector Cyprus Ltd σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, εκτός από δύο από τις οποίες απαλλάχθηκε και αθωώθηκε. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λώλος αντιμετώπιζε μια κατηγορία και η εταιρεία Enviroplan δύο κατηγορίες, από τις οποίες απαλλάχθηκαν και αθωώθηκαν. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Το αποτέλεσμα της διερεύνησης που διεξάγει η ομάδα της αμερικανικής υπηρεσίας ATF για την προέλευση και εξάπλωση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Επαρχία Λεμεσού θα είναι χρήσιμο ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα στάδια, τα οποία περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας για να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται, ενώ στο επόμενο στάδιο, οι αμερικανικές Αρχές θα εξετάσουν τη διαχείριση της πυρκαγιάς και τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή της, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.