Στον Δήμο Λευκωσίας το εργοστάσιο ΣΟΠΑΖ – Η τιμή πώλησής του

Στον Δήμο Λευκωσίας το εργοστάσιο ΣΟΠΑΖ – Η τιμή πώλησής του

Αποκτήθηκαν πρόσφατα από τον Δήμο Λευκωσίας το τεμάχιο και οι εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου του ΣΟΠΑΖ στην περιοχή Παλλουριώτισσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δήμος προχώρησε στην αγορά του κτηρίου έναντι του ποσού €2,1 εκατομμυρίων, ποσό το οποίο εξασφαλίστηκε μέσω δανεισμού. Η τελική χρήση του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου θα συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα βασίζεται σε πρώτη φάση στο υπό μελέτη «Σχέδιο Περιοχής ΣΟΠΑΖ».

Θέλουμε, σημειώνεται, η μελλοντική του χρήση να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη προς όλη την περιοχή, μια περιοχή που εφάπτεται της πράσινης γραμμής. Θα προτιμούσαμε το ΣΟΠΑΖ να αξιοποιηθεί είτε για ακαδημαϊκή χρήση, είτε για ερευνητικά προγράμματα ή γενικότερα με τρόπο που να βοηθά να αναπτυχθεί η περιοχή με πιο ορθολογιστικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη ότι τελευταία χρόνια αναπτύσσονται ραγδαία οικιστικές χρήσεις.

Το κτήριο αυτό είναι σήμα κατατεθέν των περιοχών Καϊμακλίου, Παλλουριώτισσας και Αγλατζιάς και με την ανάπλαση του ο Δήμος στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο των περιοχών αυτών που βρίσκονται κοντά στην πράσινη γραμμή.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στο συνέδριο ΕΛΚ: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη

ΠτΔ στο συνέδριο ΕΛΚ: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη

Η ΕΕ θα πρέπει να ασκήσει την ενωτική της δύναμη και στο εσωτερικό της, καθώς στην ένωση των 27 ένα κράτος μέλος, η Κύπρος, παραμένει διαιρεμένη από την τουρκική κατοχή, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στην παρέμβαση του κατά τη δεύτερη ημέρα του κογκρέσου του ΕΛΚ στη Βαλένθια της Ισπανίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE