Τουσκ: Δυνατή μικρή παράταση Brexit υπό τον όρο επικύρωσης της Συμφωνίας, προβληματική η πρόταση Μέι

Τουσκ: Δυνατή μικρή παράταση Brexit υπό τον όρο επικύρωσης της Συμφωνίας, προβληματική η πρόταση Μέι

Στην εκτίμηση ότι μια "μικρή επέκταση θα είναι δυνατή" αν και θα τεθεί "υπό την αίρεση" της επικύρωσης της Συμφωνίας Αποχώρησης από το Βρετανικό Κοινοβούλιο, προχώρησε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.


Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μιλώντας στον Τύπο σε σχέση με την υποδοχή της επιστολής Μέι από τους 27, δήλωσε ότι "το ερώτημα για τη διάρκεια της επέκτασης παραμένει ανοικτό" και εξήγησε ότι η συγκεκριμένη πρόταση της Τ.Μέι "ενέχει πολιτικά και νομικά προβλήματα", παραπέμποντας ωστόσο στην τελική κρίση των 27 αύριο. Εκτίμησε δε ότι είναι ταυτόχρονα δυνατή η επικύρωση από το Συμβούλιο, της Συμφωνίας Γιούνκερ - Μέι στο Στρασβούργο για να υποβοηθηθεί η επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Σημείωσε τέλος ότι δεν σκοπεύει να συγκαλέσει έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και αν οι Βρετανοί ψηφίσουν τη Σ.Α. τότε η επέκταση θα εγκριθεί στις Βρυξέλλες με γραπτή διαδικασία. Προειδοποίησε ωστόσο ότι δε θα διστάσει να συγκαλέσει νέα Σύνοδο Κορυφής αν αυτό καταστεί απαραίτητο. Σημείωσε, τέλος, ότι η ΕΕ αναζητά λύση μέχρι την τελευταία στιγμή, χωρίς φυσικά να ανοίγει σε διαπραγμάτευση ξανά τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Το Πακιστάν φιλοξένησε σήμερα συνομιλίες με την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των προσπαθειών του να διαμεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν και οι αρχικές συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε προτάσεις για το εκ νέου άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για τη ναυτιλία, είπαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE