ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διοικητής ΥΚΑΝ στο ThemaOnline: «Καθόλου τυχαίες οι τελευταίες επιτυχίες»

Διοικητής ΥΚΑΝ στο ThemaOnline: «Καθόλου τυχαίες οι τελευταίες επιτυχίες»

Μηδενική ανοχή στους εμπόρους ναρκωτικών, παροχή βοήθειας στους χρήστες και αξιοποίηση κάθε πληροφορίας, είναι η τακτική της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, που το τελευταίο διάστημα έχει οδηγήσει στον εντοπισμό ποσοτήτων ναρκωτικών ρεκόρ.

Μιλώντας στο ThemaOnline την Πέμπτη (21/3), ο Διοικητής της ΥΚΑΝ Γλυκέριος Λεοντίου, εξήγησε ότι οι αυξανόμενες επιτυχίες της Υπηρεσίας με τον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, δεν είναι τυχαίες, αλλά προέκυψαν με την εφαρμογή συγκεκριμένης τακτικής που οδήγησαν σε στοχευμένες επιχειρήσεις.

“Κάθε πληροφορία αξιολογείται και αξιοποιείται” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεοντίου, που συμπλήρωσε λέγοντας ότι στόχος είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη των εμπόρων ναρκωτικών, για τους οποίους επιδεικνύεται μηδενική ανοχή.

Κατόπιν σχετικής ερώτησης, ο Διοικητής της ΥΚΑΝ εξήγησε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί τα πρόσωπα που συνελήφθησαν για εισαγωγή ναρκωτικών από τον Καναδά, κάτι που δεν είναι άσχετο με την πρόσφατη απόφαση του Καναδά για νομιμοποίηση της κάνναβης σε αρκετές πολιτείες.

Πάντως η εντύπωση που μας δόθηκε είναι ότι η ΥΚΑΝ έχει λάβει υπόψιν την πιο πάνω παράμετρο, αφού όπως είπε ο κ. Λεοντίου, λόγω της αυξημένης προσφοράς του συγκεκριμένου ναρκωτικού στον Καναδά μετά την νομιμοποίηση, η τιμή του έχει μειωθεί και έτσι οι έμποροι βλέπουν ευκαιρία για αυξημένο κέρδος.

Όσον αφορά τους χρήστες, ο κ. Λεοντίου ανέφερε ότι η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, είναι προσανατολισμένη στο να τους παρέχει βοήθεια, έτσι ώστε να μπορούν να ζουν μια φυσιολογική ζωή χωρίς εξαρτήσεις.

Τέλος, ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη οι νέοι να θωρακιστούν, έτσι ώστε να μην ενδίδουν στις ορέξεις των εμπόρων, που μόνος σκοπός τους είναι η αύξηση του “πελατολογίου”, ενώ τόνισε τη σημασία της οικογένειας στην επίτευξη αυτού του σκοπού.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Δεύτερη θητεία Φον ντερ Λάιεν στηρίζει ο ΠτΔ - «Στόχος να κλείσουν οι διαδικασίες τον Ιούλιο»

Δεύτερη θητεία Φον ντερ Λάιεν στηρίζει ο ΠτΔ - «Στόχος να κλείσουν οι διαδικασίες τον Ιούλιο»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να συνεχίσει για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως ελπίζει οι διαδικασίες για την ανάδειξη της ηγεσίας της ΕΕ για τα επόμενα πέντε χρόνια να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top