Το Κυπριακό στο επίκεντρo των επαφών ΥΠΕΞ στην Ουάσιγκτον

Το Κυπριακό στο επίκεντρo των επαφών ΥΠΕΞ στην Ουάσιγκτον

Αναχωρεί το Σάββατο (23/03) για την αμερικανική πρωτεύουσα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο ΥΠΕΞ θα πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές και συναντήσεις με αξιωματούχους του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γερουσιαστές και Μέλη του Κογκρέσου.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Χριστοδουλίδη στην Ουάσιγκτον, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ασφάλειας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η πορεία υλοποίησης των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο των εργασιών, ο κ. Χριστοδουλίδης αναμένεται να συμμετάσχει ως ομιλητής σε δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, κατά τις οποίες θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας και το θετικό ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ειδικότερα μέσω του δικτύου μηχανισμών τριμερούς συνεργασίας που έχει αναπτύξει από κοινού με την Ελλάδα και χώρες της περιοχής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον την προσεχή Τρίτη (26/03).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE