Ζητά να αφεθεί ελεύθερος ο Κούρδος που συνελήφθη η ΕΔΕΚ

Ζητά να αφεθεί ελεύθερος ο Κούρδος που συνελήφθη η ΕΔΕΚ

strong>Ακολουθεί αυτούσια η Ανακοίνωση Τύπου της ΕΔΕΚ.

Το Κ.Σ ΕΔΕΚ καλεί τις αρχές της Δημοκρατίας να αφήσουν ελεύθερο τον Cerkez Korkmaz 

Ανήμερα, της εορτής του Νεβρόζ των Κούρδων στις 21 Μαρτίου, οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας συνέλαβαν κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Λάρνακας μετά από αίτημα των Γερμανικών αρχών τον Κούρδο αγωνιστή, Cerkez Korkmaz. 

Είναι προφανές ότι πίσω από τις ενέργειες αυτές βρίσκεται η Τουρκία, η οποία εδω και δεκαετίες έχει  καταφέρει να περιληφθούν οι κουρδικές οργανώσεις που προασπίζονται τα δικαιώματα των Κούρδων στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων διεθνώς. 

Το Κ.Σ ΕΔΕΚ καλεί τις αρχές της Δημοκρατίας να αφήσουν ελεύθερο τον Cerkez Korkmaz στον οποίο ας σημειωθεί έχει παραχωρηθεί πολιτικό  άσυλο  ακριβώς γιατί αναγνώρισαν τον κίνδυνο που διέτρεχε από το καθεστώς στην Τουρκία. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

ΔΗΣΥ: Την Δευτέρα η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου για Νίκο Σύκα - Τα σενάρια

Για το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία μέχρι στιγμής αναβλήθηκε δύο φορές.  Στόχος της συνεδρίας είναι η εξέταση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου, που κατατέθηκε έπειτα από πρόταση της προέδρου του κόμματος, Αννίτας Δημητρίου, και αφορά τη διαγραφή του βουλευτή Νίκου Σύκα.