ΚΥΠΡΟΣ: Καταζητούμενος για τρομοκρατία- Διαθέτει και κυπριακά έγγραφα- Τον ψάχνουν στη Γερμανία

ΚΥΠΡΟΣ: Καταζητούμενος για τρομοκρατία-  Διαθέτει και κυπριακά έγγραφα- Τον ψάχνουν στη Γερμανία

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ότι στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και απέλασης το οποίο είχε υποβληθεί στις κυπριακές Αρχές, συνελήφθη στην Κύπρο πρόσωπο εις βάρος του οποίου εκκρεμεί διαδικασία ποινικών διώξεων για τρομοκρατική δράση ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης.

 
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Προδρόμου, ο συλληφθείς είναι πρόσωπο κουρδικής καταγωγής με τουρκική υπηκοότητα, ενώ του είχε αναγνωρισθεί στο παρελθόν ιδιότητα πολιτικού πρόσφυγα και διαθέτει και κυπριακά ταξιδιωτικά έγγραφα.
 
Το εν λόγω πρόσωπο, αναφέρει, οδηγήθηκε την Παρασκευή 22/3 ενώπιον δικαστηρίου και τελεί υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, προσθέτει, το όλο θέμα θα χειριστεί η κυπριακή δικαιοσύνη, η οποία και πρέπει να αποφανθεί οριστικά για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος εντός προθεσμίας εξήντα ημερών από τη σύλληψη.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Pegasus-1 στο Οικόπεδο 10 επιβεβαιώνει το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με στελέχη της ExxonMobil.