Με 'αντάρτες' βουλευτές συναντήθηκε η Μέι για να συζητήσουν τη συμφωνία της για το Brexit

Με 'αντάρτες' βουλευτές συναντήθηκε η Μέι για να συζητήσουν τη συμφωνία της για το Brexit

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, συναντήθηκε χθες με υψηλόβαθμους συνεργάτες και "αντάρτες" βουλευτές, που τάσσονται υπέρ το Brexit, στην εξοχική κατοικία της για να συζητήσουν τη στρατηγική της και εάν υπάρχει επαρκής στήριξη, προκειμένου η συμφωνία της για την έξοδο από την ΕΕ να τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία αυτήν την εβδομάδα.

 
"Η Πρωθυπουργός και ένας αριθμός υπουργών της κυβέρνησης συναντήθηκαν σήμερα (χθες) στο Τσέκερς όπου είχαν εκτενείς συνομιλίες με υψηλόβαθμους συναδέλφους για το Brexit" επεσήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ.
 
"Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά θεμάτων, μεταξύ αυτών εάν υπάρχει επαρκής στήριξη στη Βουλή" για να διεξαχθεί εκ νέου αυτή την εβδομάδα μια ψηφοφορία για τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες.
 
Η Ντάουνινγκ Στριτ σημειώνει ότι δεν θα κάνει άλλα σχόλια για τις συζητήσεις.

Η Μέι σχεδιάζει διεξαγωγή ενδεικτικών ψηφοφοριών με επιλογές του Brexit

Ο πολιτικός αρχισυντάκτης της εφημερίδας Telegraph γράφει ότι η Τερέζα Μέι εξετάζει να δώσει την ευκαιρία στους βουλευτές να ψηφίσουν με τη λεγόμενη διαδικασία ενδεικτικών ψηφοφοριών για να βρεθεί μια διέξοδος στο Brexit.
 
"Η Τερέζα Μέι αναμένεται να αποκαλύψει σχέδια για τη διεξαγωγή ενδεικτικών ψηφοφοριών", ανέφερε ο Στίβεν Σουίνφορντ. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δοθούν τη Δευτέρα το πρωί σε ανώτερους υπουργούς έγγραφα με διαφορετικές επιλογές: Συμφωνία της Μέι, Brexit χωρίς συμφωνία, νέο δημοψήφισμα, ανάκληση του άρθρου 50, μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την τελωνειακή ένωση και παραμονή στην ενιαία αγορά της ΕΕ.
 
Παράλληλα η εφημερίδα Sun στο φύλλο της Δευτέρας στο κύριο άρθρο της αναφέρει ότι η Μέι πρέπει να ανακοινώσει την παραίτησή της μόλις η συμφωνία της για το Brexit εγκριθεί και το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ.
 
"Τέλος χρόνου Τερέζα", γράφει το πρωτοσέλιδο της Sun. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μοναδική ευκαιρία για τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό το κοινοβούλιο να εγκρίνει τη Συμφωνία της, είναι να ορίσει μια ημερομηνία για την αποχώρησή της.
 
(ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters/ΚΣΤ/ΜΚ)
 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Στη Νέα Υόρκη είναι από σήμερα στραμμένα τα βλέμματα, όπου την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη άτυπη πενταμερής συνάντηση για το κυπριακό, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών. Ένας στόχος, ο οποίος ωστόσο δεν είναι εφικτός, λόγω των όσων προηγήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πενταμερής, στη Γενεύη, με την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και την άρνηση του κατοχικού ηγέτη, να προχωρήσει η συμφωνία στη δέσμη των έξι μέτρων, που περιλαμβάνουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. 

BEST OF TOTHEMAONLINE