ΚΥΠΡΟΣ: Μας κάνει πλάκα ο καιρός-Κατηφορίζει ο υδράργυρος, έρχονται βροχές, χιόνια και σκόνη- ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Μας κάνει πλάκα ο καιρός-Κατηφορίζει ο υδράργυρος, έρχονται βροχές, χιόνια και σκόνη- ΠΙΝΑΚΑΣ

Η ασθενής χαμηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, αντικαθίσταται σταδιακά από ψηλή πίεση, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται την Παρασκευή (29/3).

Απόψε Δευτέρα (25/3) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο (26/3) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα, στα νοτιοανατολικά, θα πνέουν ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά το απόγευμα, στα νοτιοανατολικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αναμένονται τοπικές, ελαφρές κυρίως, βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας όμως κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE