Επιμένει ο Ερντογάν - Υπόσχεται να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία

Επιμένει ο Ερντογάν - Υπόσχεται να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία

Απτόητος εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρόθεσή του να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά λίγες ώρες μετά το «φρένο» που επιχείρησε να του βάλει η Unesco με πηγή του οργανισμού να διαμηνύει ότι πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μία τέτοια απόφαση θα πρέπει τα να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO και να εγκριθεί, προκειμένου να προχωρήσει.

«Για χρόνια το έθνος μας περίμενε να δει τζαμί την Αγιά Σοφιά. Ήταν λάθος που την κάναμε μουσείο. Από τη στιγμή ππυ υπάρχει μια τέτοια απαίτηση, είναι ώρα να κάνουμε αυτό το βήμα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο A Haber.

«Η Αγιά Σοφιά δεν θα αποκαλείται πια μουσείο. Θα θυμόμαστε την Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Έχω ιδέες και τις έχω μοιραστεί με φίλους μου» πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν επιχείρησε, μάλιστα, να συνδέσει το μέλλον της Αγιάς Σοφιάς με την μεταχείριση του τεμένους Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ, το οποίο αποτελεί ιερό τόπο για το Ισλάμ.

«Αυτοί που σιωπούν όταν το τέμενος Αλ-Άκσα δέχεται επίθεση δεν μπορούν να μας πουν τι να κάνουμε για το στάτους της Αγίας Σοφίας» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE