ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 14 Απριλίου η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας

Στις 14 Απριλίου η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας

Στις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Αμάν της Ιορδανίας η δεύτερη Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ. Η πρώτη Τριμερής Σύνοδος Κορυφής είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018 στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός Απριλίου πιθανόν να πραγματοποιηθεί και Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Παλαιστίνης, στην Αθήνα.

Επίσης, στις 10 Απριλίου προγραμματίζεται να γίνει Τριμερής Σύνοδος Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου στη Βηρυτό, σε επίπεδο ΥΠΕΞ.

Εξάλλου, προγραμματίζεται όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Ανασταστιάδης, πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Γεωργία στις 16-18 Απριλίου. Κατά τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας με αξιωματούχους της χώρας αναμένεται να συζητηθούν το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ – Γεωργίας και περιφερειακά ζητήματα.

Σημειώνεται πως κατά την πρώτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας, οι ηγέτες είχαν αποφασίσει την εγκαθίδρυση ενός τριμερούς συνεταιρισμού ανάμεσα στις χώρες τους και είχαν συμφωνήσει τις κατευθυντήριες αρχές του, υπογραμμίζοντας πως ο συνεταιρισμός αυτός δεν αποκλείει τη συμμετοχή άλλων, ούτε βρίσκεται ενάντια σε οποιανδήποτε χώρα, αλλά εγκαθιδρύεται στη βάση του πλήρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των στόχων και αρχών που περιλαμβάνονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβανομένης της δέσμευσης για σχέσεις καλής γειτονίας, διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και σεβασμό στην κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα των κρατών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top